Dalyan beste strandbestemming van Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dalyan beste strandbestemming van EuropaDalyan is voor de tweede keer verkozen tot beste strandbestemming van Europa. De Turkse plaats kwam opnieuw als beste uit de bus op basis van 50.000 beoordelingen op vakantiebeoordelingssite Zoover van de afgelopen twee jaar. Rethymnon op Kreta staat op de tweede plaats, gevolgd door Side (Turkije).

 


Zoover
beoordeelde de gemiddelden op basis van de algemene waardering van de bestemming, het gemiddelde weercijfer van weeronline.nl, de strandwaardering plus de waardering van de accommodaties in de buurt van het strand.

Natuurreservaat

Gemiddeld scoort Dalyan een 8,64. Het strand wordt zelfs met een 8,9 gewaardeerd. Op Zoover wordt lovend gesproken over de prachtige stranden in het natuurreservaat van Dalyan. Ook de laagbouw in de badplaats wordt als zeer positief ervaren. De plaats ligt aan de Lycische kust en staat bekend om rotsgraven en de schildpadden die Dalyan uitkiezen als broedplaats.
Nederlandse stranden staan niet in de top 10, ze verliezen het vooral op het aspect weer. Wel worden de stranden in Nederland zeer goed gewaardeerd. Texel krijgt de hoogste strandbeoordeling met een 9,2.

De top 10:

Dalyan Turkije 8,6
Rethymnon Griekenland 8,6
Side Turkije 8,5
Antalya Turkije 8,5
Içmeler Turkije 8,4
Albufeira Portugal 8,4
Belek Turkije 8,4
Maspalomas/Playa del Inglés Spanje 8,3
Alanya Turkije 8,2
Playa de las Americas Spanje 8,2

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder