Mobiel 2014: ter land, ter zee en in de lucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airboat
Airboart (Wikipedia)
Het nieuwe jaar is in Nederland uitgeroepen tot Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed en kent nogal wat mijlpalen: 175 jaar geleden reed de eerste trein, 150 jaar geleden reed de eerste tram en 1 januari 2014 is het exact 100 jaar geleden dat de eerste commerciële passagiersvlucht plaatsvond. Het reisje met de Benoist XIV ging over Tampa Bay naar Sint Petersburg in Florida (VS) en duurde 23 minuten.

In Den Haag werd 5 jaar later door Albert Plesman de KLM opgericht. De eerste vlucht ging van Schiphol naar Londen.

Nu, 100 jaar later, vliegen dagelijks zo’n 8 miljoen mensen vanaf bijna 4000 luchthavens met een van de 1500 airlines naar alle landen van de wereld. In 2013 was dat een totaal van meer dan 3 miljard passagiers en is volgens IATA de groei er nog lang niet uit.

 "De voorbije eeuw heeft de commerciële luchtvaart de wereld veranderd op een manier die in 1914 onvoorstelbaar was", aldus IATA-topman Tony Tyler in een persbericht. "Deze eerste vlucht creëerde een kortere weg over Tampa Bay. Vandaag herenigt de luchtvaartindustrie geliefde, verbindt ze culturen, verruimt de geesten, opent markten en moedigt ze ontwikkeling aan. De luchtvaart biedt mensen wereldwijd de vrijheid om verbindingen te maken die hun leven en de wereld kunnen veranderen."

De organisatie ontwikkelde een website om de 100ste verjaardag van die zo belangrijke  eerste commerciële vlucht te vieren: www.flying100years.com.
Voor meer informatie over het jaar van de mobiliteit: https://www.2014mobiel.nl/

Boek een vliegticket en ontdek de wereld!

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder