Mobiel 2014: ter land, ter zee en in de lucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airboat
Airboart (Wikipedia)
Het nieuwe jaar is in Nederland uitgeroepen tot Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed en kent nogal wat mijlpalen: 175 jaar geleden reed de eerste trein, 150 jaar geleden reed de eerste tram en 1 januari 2014 is het exact 100 jaar geleden dat de eerste commerciële passagiersvlucht plaatsvond. Het reisje met de Benoist XIV ging over Tampa Bay naar Sint Petersburg in Florida (VS) en duurde 23 minuten.

In Den Haag werd 5 jaar later door Albert Plesman de KLM opgericht. De eerste vlucht ging van Schiphol naar Londen.

Nu, 100 jaar later, vliegen dagelijks zo’n 8 miljoen mensen vanaf bijna 4000 luchthavens met een van de 1500 airlines naar alle landen van de wereld. In 2013 was dat een totaal van meer dan 3 miljard passagiers en is volgens IATA de groei er nog lang niet uit.

 "De voorbije eeuw heeft de commerciële luchtvaart de wereld veranderd op een manier die in 1914 onvoorstelbaar was", aldus IATA-topman Tony Tyler in een persbericht. "Deze eerste vlucht creëerde een kortere weg over Tampa Bay. Vandaag herenigt de luchtvaartindustrie geliefde, verbindt ze culturen, verruimt de geesten, opent markten en moedigt ze ontwikkeling aan. De luchtvaart biedt mensen wereldwijd de vrijheid om verbindingen te maken die hun leven en de wereld kunnen veranderen."

De organisatie ontwikkelde een website om de 100ste verjaardag van die zo belangrijke  eerste commerciële vlucht te vieren: www.flying100years.com.
Voor meer informatie over het jaar van de mobiliteit: https://www.2014mobiel.nl/

Boek een vliegticket en ontdek de wereld!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder