Mobiel 2014: ter land, ter zee en in de lucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airboat
Airboart (Wikipedia)
Het nieuwe jaar is in Nederland uitgeroepen tot Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed en kent nogal wat mijlpalen: 175 jaar geleden reed de eerste trein, 150 jaar geleden reed de eerste tram en 1 januari 2014 is het exact 100 jaar geleden dat de eerste commerciële passagiersvlucht plaatsvond. Het reisje met de Benoist XIV ging over Tampa Bay naar Sint Petersburg in Florida (VS) en duurde 23 minuten.

In Den Haag werd 5 jaar later door Albert Plesman de KLM opgericht. De eerste vlucht ging van Schiphol naar Londen.

Nu, 100 jaar later, vliegen dagelijks zo’n 8 miljoen mensen vanaf bijna 4000 luchthavens met een van de 1500 airlines naar alle landen van de wereld. In 2013 was dat een totaal van meer dan 3 miljard passagiers en is volgens IATA de groei er nog lang niet uit.

 "De voorbije eeuw heeft de commerciële luchtvaart de wereld veranderd op een manier die in 1914 onvoorstelbaar was", aldus IATA-topman Tony Tyler in een persbericht. "Deze eerste vlucht creëerde een kortere weg over Tampa Bay. Vandaag herenigt de luchtvaartindustrie geliefde, verbindt ze culturen, verruimt de geesten, opent markten en moedigt ze ontwikkeling aan. De luchtvaart biedt mensen wereldwijd de vrijheid om verbindingen te maken die hun leven en de wereld kunnen veranderen."

De organisatie ontwikkelde een website om de 100ste verjaardag van die zo belangrijke  eerste commerciële vlucht te vieren: www.flying100years.com.
Voor meer informatie over het jaar van de mobiliteit: https://www.2014mobiel.nl/

Boek een vliegticket en ontdek de wereld!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder