Zaag je eigen kerstboom om in De Hoge Veluwe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstboom zagen op de Hoge VeluweOp zoek naar een nuttige weekendactiviteit? Als bezoeker van het nationale park De Hoge Veluwe kun je op 7, 14 en 15 december je eigen kerstboom uitzoeken, omzagen en mee naar huis nemen. Op die manier haal je niet alleen goedkoop een echte den naar binnen, maar help je ook de natuur in Nederland een handje.

 


De beschikbare dennenbomen staan op de unieke, open stuifzandgebieden van het nationale park. Als ze daar niet worden verwijderd, groeit dit bijzondere landschap dicht en verdwijnt het; vandaar deze opmerkelijke manier van natuurbeheer.
Geïnteresseerden voor een gratis kerstboom kunnen zich tussen 10 en 15 uur melden bij het Bezoekerscentrum van het nationale park De Hoge Veluwe. Van daaruit wordt men verwezen naar de plek waar de boom kan worden omgezaagd. Vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Voor bezoekers die zelf geen zaag hebben, zijn er exemplaren beschikbaar. De dennenboom mag gratis mee naar huis worden genomen, uitsluitend de entree voor het park moet worden betaald.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder