Noodwetten moeten chaos in Bangkok beteugelen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

BangkokIn delen van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn sinds maandag noodwetten van kracht. Premier Shinawatra wil op die manier een einde maken aan de chaos, die is ontstaan door de massale demonstraties tegen haar regering. Ze besloot tot de maatregel nadat demonstranten de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën gedeeltelijk hadden bezet.


Met de noodwetten kunnen de autoriteiten straten afsluiten, sneller optreden tegen dreigend geweld en een avondklok instellen. Daarnaast kan in bepaalde gebieden het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronica worden verboden. Premier Shinawatra heeft in een tv-toespraak gezegd geen geweld tegen de demonstranten te willen gebruiken, die de straat zijn opgegaan om haar aftreden te eisen. Shinawatra is de zus van de Thaise oud-premier Thaksin, die in Dubai in ballingschap leeft omdat hij is veroordeeld wegens corruptie. De betogers zeggen dat hij via zijn zus nog altijd de dienst uitmaakt in Thailand.

Klap voor toerisme

Wanneer de demonstraties en politieke onrust in Bangkok aanhouden, heeft dat grote gevolgen voor het toerisme naar de hoofdstad, meldt MCOT online nieuws. Pranee Satayaprakop, directeur-generaal Cultuur, Sport en Toerisme van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) houdt rekening met een omzetdaling van 10 procent als de rust in Bangkok niet binnen een maand terugkeert. November, december en januari zijn de belangrijkste voor de toeristische sector in Bangkok.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder