Noodwetten moeten chaos in Bangkok beteugelen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

BangkokIn delen van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn sinds maandag noodwetten van kracht. Premier Shinawatra wil op die manier een einde maken aan de chaos, die is ontstaan door de massale demonstraties tegen haar regering. Ze besloot tot de maatregel nadat demonstranten de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën gedeeltelijk hadden bezet.


Met de noodwetten kunnen de autoriteiten straten afsluiten, sneller optreden tegen dreigend geweld en een avondklok instellen. Daarnaast kan in bepaalde gebieden het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronica worden verboden. Premier Shinawatra heeft in een tv-toespraak gezegd geen geweld tegen de demonstranten te willen gebruiken, die de straat zijn opgegaan om haar aftreden te eisen. Shinawatra is de zus van de Thaise oud-premier Thaksin, die in Dubai in ballingschap leeft omdat hij is veroordeeld wegens corruptie. De betogers zeggen dat hij via zijn zus nog altijd de dienst uitmaakt in Thailand.

Klap voor toerisme

Wanneer de demonstraties en politieke onrust in Bangkok aanhouden, heeft dat grote gevolgen voor het toerisme naar de hoofdstad, meldt MCOT online nieuws. Pranee Satayaprakop, directeur-generaal Cultuur, Sport en Toerisme van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) houdt rekening met een omzetdaling van 10 procent als de rust in Bangkok niet binnen een maand terugkeert. November, december en januari zijn de belangrijkste voor de toeristische sector in Bangkok.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder