Noodwetten moeten chaos in Bangkok beteugelen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

BangkokIn delen van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn sinds maandag noodwetten van kracht. Premier Shinawatra wil op die manier een einde maken aan de chaos, die is ontstaan door de massale demonstraties tegen haar regering. Ze besloot tot de maatregel nadat demonstranten de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën gedeeltelijk hadden bezet.


Met de noodwetten kunnen de autoriteiten straten afsluiten, sneller optreden tegen dreigend geweld en een avondklok instellen. Daarnaast kan in bepaalde gebieden het gebruik van mobiele telefoons en andere elektronica worden verboden. Premier Shinawatra heeft in een tv-toespraak gezegd geen geweld tegen de demonstranten te willen gebruiken, die de straat zijn opgegaan om haar aftreden te eisen. Shinawatra is de zus van de Thaise oud-premier Thaksin, die in Dubai in ballingschap leeft omdat hij is veroordeeld wegens corruptie. De betogers zeggen dat hij via zijn zus nog altijd de dienst uitmaakt in Thailand.

Klap voor toerisme

Wanneer de demonstraties en politieke onrust in Bangkok aanhouden, heeft dat grote gevolgen voor het toerisme naar de hoofdstad, meldt MCOT online nieuws. Pranee Satayaprakop, directeur-generaal Cultuur, Sport en Toerisme van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) houdt rekening met een omzetdaling van 10 procent als de rust in Bangkok niet binnen een maand terugkeert. November, december en januari zijn de belangrijkste voor de toeristische sector in Bangkok.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder