Den Bosch opnieuw het meest gastvrij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Den Bosch meest gasvrije stadDen Bosch is de meest gastvrije stad van Nederland. De hoofdstad van Noord-Brabant kreeg op basis van 8000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers de hoogste waarderingscijfers van de onderzochte 21 grootste steden van ons land. VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies deden het onderzoek voor de vijfde keer; de afgelopen vier jaar was Den Bosch steeds de winnaar.

 

Over de resultaten van 2013 zegt Hans van Spronsen, algemeen directeur Van Spronsen & Partners horeca-advies: “Over het algemeen kan worden geconcludeerd dat de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers door de bezoeker dit jaar gemiddeld hoger wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft de bezoeker ook een hogere waardering aan het veiligheidsgevoel.”

Stedentrip maken?

Groningen, Leiden

Opmerkelijk is de sterke opmars van Groningen. De afgelopen jaren scoorde de noordelijke stad steeds hoger met een tweede plaats dit jaar als voorlopig hoogtepunt. Ook Leiden heeft een flinke slag geslagen door maar liefst 12 plaatsen te stijgen in de ranglijst (van 17 in 2012 naar 5 dit jaar). “Prestaties die aantonen dat gastvrijheid niet alleen is voorbehouden aan de van oudsher meer Bourgondische steden in het zuiden, maar veel meer een resultaat is van een gezamenlijke inspanning van overheden, ondernemers en inwoners”, stelt Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland.
In het jaarlijkse onderzoek worden de 21 grootste steden van Nederland beoordeeld op 27 aspecten in de categorieën ‘vriendelijkheid en veiligheid’, ‘horeca en vrije tijd’, ‘stad en architectuur’ en ‘bereikbaarheid en informatie’. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te kunnen doen.

De complete lijst van 21 gemeenten:

1 Den Bosch

2 Groningen 3 Maastricht
4 Breda 5 Leiden 6 Haarlem
7 Amersfoort 8 Eindhoven 9 Zwolle
10 Nijmegen 11 Utrecht 12 Arnhem
13 Enschede 14 Almere 15 Amsterdam
16 Tilburg  17 Rotterdam 18 Den Haag
19 Apeldoorn 20 Zoetermeer 21 Dordrecht

 

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder