Den Bosch opnieuw het meest gastvrij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Den Bosch meest gasvrije stadDen Bosch is de meest gastvrije stad van Nederland. De hoofdstad van Noord-Brabant kreeg op basis van 8000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers de hoogste waarderingscijfers van de onderzochte 21 grootste steden van ons land. VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies deden het onderzoek voor de vijfde keer; de afgelopen vier jaar was Den Bosch steeds de winnaar.

 

Over de resultaten van 2013 zegt Hans van Spronsen, algemeen directeur Van Spronsen & Partners horeca-advies: “Over het algemeen kan worden geconcludeerd dat de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers door de bezoeker dit jaar gemiddeld hoger wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft de bezoeker ook een hogere waardering aan het veiligheidsgevoel.”

Stedentrip maken?

Groningen, Leiden

Opmerkelijk is de sterke opmars van Groningen. De afgelopen jaren scoorde de noordelijke stad steeds hoger met een tweede plaats dit jaar als voorlopig hoogtepunt. Ook Leiden heeft een flinke slag geslagen door maar liefst 12 plaatsen te stijgen in de ranglijst (van 17 in 2012 naar 5 dit jaar). “Prestaties die aantonen dat gastvrijheid niet alleen is voorbehouden aan de van oudsher meer Bourgondische steden in het zuiden, maar veel meer een resultaat is van een gezamenlijke inspanning van overheden, ondernemers en inwoners”, stelt Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland.
In het jaarlijkse onderzoek worden de 21 grootste steden van Nederland beoordeeld op 27 aspecten in de categorieën ‘vriendelijkheid en veiligheid’, ‘horeca en vrije tijd’, ‘stad en architectuur’ en ‘bereikbaarheid en informatie’. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te kunnen doen.

De complete lijst van 21 gemeenten:

1 Den Bosch

2 Groningen 3 Maastricht
4 Breda 5 Leiden 6 Haarlem
7 Amersfoort 8 Eindhoven 9 Zwolle
10 Nijmegen 11 Utrecht 12 Arnhem
13 Enschede 14 Almere 15 Amsterdam
16 Tilburg  17 Rotterdam 18 Den Haag
19 Apeldoorn 20 Zoetermeer 21 Dordrecht

 

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder