Den Bosch opnieuw het meest gastvrij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Den Bosch meest gasvrije stadDen Bosch is de meest gastvrije stad van Nederland. De hoofdstad van Noord-Brabant kreeg op basis van 8000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers de hoogste waarderingscijfers van de onderzochte 21 grootste steden van ons land. VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies deden het onderzoek voor de vijfde keer; de afgelopen vier jaar was Den Bosch steeds de winnaar.

 

Over de resultaten van 2013 zegt Hans van Spronsen, algemeen directeur Van Spronsen & Partners horeca-advies: “Over het algemeen kan worden geconcludeerd dat de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers door de bezoeker dit jaar gemiddeld hoger wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft de bezoeker ook een hogere waardering aan het veiligheidsgevoel.”

Stedentrip maken?

Groningen, Leiden

Opmerkelijk is de sterke opmars van Groningen. De afgelopen jaren scoorde de noordelijke stad steeds hoger met een tweede plaats dit jaar als voorlopig hoogtepunt. Ook Leiden heeft een flinke slag geslagen door maar liefst 12 plaatsen te stijgen in de ranglijst (van 17 in 2012 naar 5 dit jaar). “Prestaties die aantonen dat gastvrijheid niet alleen is voorbehouden aan de van oudsher meer Bourgondische steden in het zuiden, maar veel meer een resultaat is van een gezamenlijke inspanning van overheden, ondernemers en inwoners”, stelt Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland.
In het jaarlijkse onderzoek worden de 21 grootste steden van Nederland beoordeeld op 27 aspecten in de categorieën ‘vriendelijkheid en veiligheid’, ‘horeca en vrije tijd’, ‘stad en architectuur’ en ‘bereikbaarheid en informatie’. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te kunnen doen.

De complete lijst van 21 gemeenten:

1 Den Bosch

2 Groningen 3 Maastricht
4 Breda 5 Leiden 6 Haarlem
7 Amersfoort 8 Eindhoven 9 Zwolle
10 Nijmegen 11 Utrecht 12 Arnhem
13 Enschede 14 Almere 15 Amsterdam
16 Tilburg  17 Rotterdam 18 Den Haag
19 Apeldoorn 20 Zoetermeer 21 Dordrecht

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder