Den Bosch opnieuw het meest gastvrij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Den Bosch meest gasvrije stadDen Bosch is de meest gastvrije stad van Nederland. De hoofdstad van Noord-Brabant kreeg op basis van 8000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers de hoogste waarderingscijfers van de onderzochte 21 grootste steden van ons land. VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies deden het onderzoek voor de vijfde keer; de afgelopen vier jaar was Den Bosch steeds de winnaar.

 

Over de resultaten van 2013 zegt Hans van Spronsen, algemeen directeur Van Spronsen & Partners horeca-advies: “Over het algemeen kan worden geconcludeerd dat de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers door de bezoeker dit jaar gemiddeld hoger wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft de bezoeker ook een hogere waardering aan het veiligheidsgevoel.”

Stedentrip maken?

Groningen, Leiden

Opmerkelijk is de sterke opmars van Groningen. De afgelopen jaren scoorde de noordelijke stad steeds hoger met een tweede plaats dit jaar als voorlopig hoogtepunt. Ook Leiden heeft een flinke slag geslagen door maar liefst 12 plaatsen te stijgen in de ranglijst (van 17 in 2012 naar 5 dit jaar). “Prestaties die aantonen dat gastvrijheid niet alleen is voorbehouden aan de van oudsher meer Bourgondische steden in het zuiden, maar veel meer een resultaat is van een gezamenlijke inspanning van overheden, ondernemers en inwoners”, stelt Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland.
In het jaarlijkse onderzoek worden de 21 grootste steden van Nederland beoordeeld op 27 aspecten in de categorieën ‘vriendelijkheid en veiligheid’, ‘horeca en vrije tijd’, ‘stad en architectuur’ en ‘bereikbaarheid en informatie’. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te kunnen doen.

De complete lijst van 21 gemeenten:

1 Den Bosch

2 Groningen 3 Maastricht
4 Breda 5 Leiden 6 Haarlem
7 Amersfoort 8 Eindhoven 9 Zwolle
10 Nijmegen 11 Utrecht 12 Arnhem
13 Enschede 14 Almere 15 Amsterdam
16 Tilburg  17 Rotterdam 18 Den Haag
19 Apeldoorn 20 Zoetermeer 21 Dordrecht

 

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder