Oproep tot toeristische boycot van Botswana

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Boycot BotswanaSurvival International roept reisorganisaties op Botswana te boycotten als toeristische bestemming. Aanleiding voor de actie is het stelselmatig onderdrukken door de regering van de Kalahari-bosjesmannen in het Central Kalahari Game Reserve, terwijl toerisme naar dit grootste wildpark van het land juist wordt aangemoedigd. Pas als de overheid stopt met het onderdrukken van ‘de laatste jagers-verzamelaars’, kunnen volgens Survival International weer (safari)reizen in en naar Botswana worden georganiseerd.

De organisatie heeft reisorganisaties over de hele wereld opgeroepen om aan de boycot mee te doen. In Nederland zijn 16 reisorganisaties per brief benaderd: Untamed Travelling, Jambo Safari Club, Djoser, Sawadee, Koning Aap, Thika Travel, Talisman, SNP, FOX Travel, Out in Afrika, Live to Travel, Selfdrive 4×4, Come along Safari, Going Africa Safari’s, Allover Tours en Tongasabi.

Advertenties

Survival International stelt dat de regering van Botswana het toerisme in het Central Kalahari Game Reserve onder meer aanprijst met advertenties waarin foto’s van de oorspronkelijke bewoners, de Kalahari-bosjesmannen, worden gebruikt met wervende teksten als ‘the experience of travelling through truly untouched wilderness’. “En dat terwijl de Kalahari massaal worden verdreven van hun geboortegrond,” aldus Survival International. In 2006 bepaalde de hoogste rechtsinstantie in Botswana dat de Kalahari het recht hebben om te jagen en te leven in het gebied. Desondanks blijft de overheid hen op de huid zitten, aldus Survival International. Zo zouden de bewoners geen jachtvergunning krijgen, terwijl ze alleen met jagen kunnen voorzien in hun levensonderhoud.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder