Oproep tot toeristische boycot van Botswana

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Boycot BotswanaSurvival International roept reisorganisaties op Botswana te boycotten als toeristische bestemming. Aanleiding voor de actie is het stelselmatig onderdrukken door de regering van de Kalahari-bosjesmannen in het Central Kalahari Game Reserve, terwijl toerisme naar dit grootste wildpark van het land juist wordt aangemoedigd. Pas als de overheid stopt met het onderdrukken van ‘de laatste jagers-verzamelaars’, kunnen volgens Survival International weer (safari)reizen in en naar Botswana worden georganiseerd.

De organisatie heeft reisorganisaties over de hele wereld opgeroepen om aan de boycot mee te doen. In Nederland zijn 16 reisorganisaties per brief benaderd: Untamed Travelling, Jambo Safari Club, Djoser, Sawadee, Koning Aap, Thika Travel, Talisman, SNP, FOX Travel, Out in Afrika, Live to Travel, Selfdrive 4×4, Come along Safari, Going Africa Safari’s, Allover Tours en Tongasabi.

Advertenties

Survival International stelt dat de regering van Botswana het toerisme in het Central Kalahari Game Reserve onder meer aanprijst met advertenties waarin foto’s van de oorspronkelijke bewoners, de Kalahari-bosjesmannen, worden gebruikt met wervende teksten als ‘the experience of travelling through truly untouched wilderness’. “En dat terwijl de Kalahari massaal worden verdreven van hun geboortegrond,” aldus Survival International. In 2006 bepaalde de hoogste rechtsinstantie in Botswana dat de Kalahari het recht hebben om te jagen en te leven in het gebied. Desondanks blijft de overheid hen op de huid zitten, aldus Survival International. Zo zouden de bewoners geen jachtvergunning krijgen, terwijl ze alleen met jagen kunnen voorzien in hun levensonderhoud.
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder