Oproep tot toeristische boycot van Botswana

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Boycot BotswanaSurvival International roept reisorganisaties op Botswana te boycotten als toeristische bestemming. Aanleiding voor de actie is het stelselmatig onderdrukken door de regering van de Kalahari-bosjesmannen in het Central Kalahari Game Reserve, terwijl toerisme naar dit grootste wildpark van het land juist wordt aangemoedigd. Pas als de overheid stopt met het onderdrukken van ‘de laatste jagers-verzamelaars’, kunnen volgens Survival International weer (safari)reizen in en naar Botswana worden georganiseerd.

De organisatie heeft reisorganisaties over de hele wereld opgeroepen om aan de boycot mee te doen. In Nederland zijn 16 reisorganisaties per brief benaderd: Untamed Travelling, Jambo Safari Club, Djoser, Sawadee, Koning Aap, Thika Travel, Talisman, SNP, FOX Travel, Out in Afrika, Live to Travel, Selfdrive 4×4, Come along Safari, Going Africa Safari’s, Allover Tours en Tongasabi.

Advertenties

Survival International stelt dat de regering van Botswana het toerisme in het Central Kalahari Game Reserve onder meer aanprijst met advertenties waarin foto’s van de oorspronkelijke bewoners, de Kalahari-bosjesmannen, worden gebruikt met wervende teksten als ‘the experience of travelling through truly untouched wilderness’. “En dat terwijl de Kalahari massaal worden verdreven van hun geboortegrond,” aldus Survival International. In 2006 bepaalde de hoogste rechtsinstantie in Botswana dat de Kalahari het recht hebben om te jagen en te leven in het gebied. Desondanks blijft de overheid hen op de huid zitten, aldus Survival International. Zo zouden de bewoners geen jachtvergunning krijgen, terwijl ze alleen met jagen kunnen voorzien in hun levensonderhoud.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder