Nul belangstellenden voor Pier van Scheveningen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Pier van ScheveningenHij plaatste onder meer krantenadvertenties tot in Londen en Moskou, maar allemaal zonder resultaat. Curator Marc Udink heeft moeten constateren dat niemand echt staat te popelen om de Pier van Scheveningen te kopen. De openbare veiling, die voor komende dinsdag stond gepland, is dan ook door de curator afgeblazen.

 


Tien kleine negertjes

Het verhaal van Udink lijkt sterk op het verhaal van de Tien kleine negertjes. In eerste instantie meldde hij 100 gegadigden te hebben om de toeristische attractie bij Den Haag aan te kopen en nieuw leven in te blazen. Recentelijk was dat aantal volgens hem teruggebracht tot ‘10 serieuze partijen’, maar op de deadline voor de veiling (vrijdag 16 uur) meldde zich helemaal niemand. Voor deelname moest onder meer een verklaring van kredietwaardigheid worden overlegd. In een aantal gevallen konden de kopers hun financiering niet rond krijgen, aldus de curator. “Er was iemand die de Pier via ‘crowdfunding’ wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.”

Van der Valk

De curator ziet waarschijnlijk af van een volgende veiling; hij gaat proberen om de Pier nu te verkopen via 1-op-1-gesprekken met belangstellenden.
De vorige eigenaar van de Pier, het Van der Valkconcern, vroeg begin dit jaar het faillissement aan. Het horecabedrijf kocht de Pier in 1991 voor een symbolisch bedrag van een gulden (0,45 eurocent), maar heeft er daarna omgerekend zo’n 20 miljoen euro aan verspijkerd.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder