Nul belangstellenden voor Pier van Scheveningen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Pier van ScheveningenHij plaatste onder meer krantenadvertenties tot in Londen en Moskou, maar allemaal zonder resultaat. Curator Marc Udink heeft moeten constateren dat niemand echt staat te popelen om de Pier van Scheveningen te kopen. De openbare veiling, die voor komende dinsdag stond gepland, is dan ook door de curator afgeblazen.

 


Tien kleine negertjes

Het verhaal van Udink lijkt sterk op het verhaal van de Tien kleine negertjes. In eerste instantie meldde hij 100 gegadigden te hebben om de toeristische attractie bij Den Haag aan te kopen en nieuw leven in te blazen. Recentelijk was dat aantal volgens hem teruggebracht tot ‘10 serieuze partijen’, maar op de deadline voor de veiling (vrijdag 16 uur) meldde zich helemaal niemand. Voor deelname moest onder meer een verklaring van kredietwaardigheid worden overlegd. In een aantal gevallen konden de kopers hun financiering niet rond krijgen, aldus de curator. “Er was iemand die de Pier via ‘crowdfunding’ wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.”

Van der Valk

De curator ziet waarschijnlijk af van een volgende veiling; hij gaat proberen om de Pier nu te verkopen via 1-op-1-gesprekken met belangstellenden.
De vorige eigenaar van de Pier, het Van der Valkconcern, vroeg begin dit jaar het faillissement aan. Het horecabedrijf kocht de Pier in 1991 voor een symbolisch bedrag van een gulden (0,45 eurocent), maar heeft er daarna omgerekend zo’n 20 miljoen euro aan verspijkerd.
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder