Nul belangstellenden voor Pier van Scheveningen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Pier van ScheveningenHij plaatste onder meer krantenadvertenties tot in Londen en Moskou, maar allemaal zonder resultaat. Curator Marc Udink heeft moeten constateren dat niemand echt staat te popelen om de Pier van Scheveningen te kopen. De openbare veiling, die voor komende dinsdag stond gepland, is dan ook door de curator afgeblazen.

 


Tien kleine negertjes

Het verhaal van Udink lijkt sterk op het verhaal van de Tien kleine negertjes. In eerste instantie meldde hij 100 gegadigden te hebben om de toeristische attractie bij Den Haag aan te kopen en nieuw leven in te blazen. Recentelijk was dat aantal volgens hem teruggebracht tot ‘10 serieuze partijen’, maar op de deadline voor de veiling (vrijdag 16 uur) meldde zich helemaal niemand. Voor deelname moest onder meer een verklaring van kredietwaardigheid worden overlegd. In een aantal gevallen konden de kopers hun financiering niet rond krijgen, aldus de curator. “Er was iemand die de Pier via ‘crowdfunding’ wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.”

Van der Valk

De curator ziet waarschijnlijk af van een volgende veiling; hij gaat proberen om de Pier nu te verkopen via 1-op-1-gesprekken met belangstellenden.
De vorige eigenaar van de Pier, het Van der Valkconcern, vroeg begin dit jaar het faillissement aan. Het horecabedrijf kocht de Pier in 1991 voor een symbolisch bedrag van een gulden (0,45 eurocent), maar heeft er daarna omgerekend zo’n 20 miljoen euro aan verspijkerd.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder