Thailand opent toeristenrechtbank in Pattaya

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Pattaya ThailandIn de populaire badplaats Pattaya wordt morgen bij wijze van proef de eerste toeristische rechtbank van Thailand geopend. Buitenlandse toeristen kunnen zich er dagelijks van 16.30 tot 20.30 uur melden met klachten over bijvoorbeeld service, oneerlijke dienstverlening en meer. Ook vragen over onder meer veiligheid kunnen de medewerkers van de toeristenrechtbank beantwoorden, meldt nationmultimedia.com.


De rechtbank gaat vanaf 5 september 2013 proberen om bij een conflict zo spoedig mogelijk tot een vergelijk te komen tussen alle strijdende partijen. Mocht een toerist bijvoorbeeld een akkefietje hebben met een lokaal taxibedrijf, dan gaan de ambtenaren bemiddelen. Gaat het om een ernstiger kwestie, dan wordt de zaak overgedragen aan een gewone rechter.

Veiligheid en welbevinden

De Thaise overheid wil met het proefproject vooral aangeven de veiligheid en het welbevinden van buitenlandse toeristen heel serieus te nemen. De toeristenrechtbank is een initiatief van politie, gerechtshoven, officieren van justitie en ministerie van Toerisme. Als het project in Pattaya slaagt, wil de Thaise overheid nog zes van dergelijke rechtbanken openen: twee in de hoofdstad Bangkok, drie op de eilanden Krabi, Samui en Phuket en één in de stad Chiang Mai.

Op vakantie naar Thailand

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder