Thailand opent toeristenrechtbank in Pattaya

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Pattaya ThailandIn de populaire badplaats Pattaya wordt morgen bij wijze van proef de eerste toeristische rechtbank van Thailand geopend. Buitenlandse toeristen kunnen zich er dagelijks van 16.30 tot 20.30 uur melden met klachten over bijvoorbeeld service, oneerlijke dienstverlening en meer. Ook vragen over onder meer veiligheid kunnen de medewerkers van de toeristenrechtbank beantwoorden, meldt nationmultimedia.com.


De rechtbank gaat vanaf 5 september 2013 proberen om bij een conflict zo spoedig mogelijk tot een vergelijk te komen tussen alle strijdende partijen. Mocht een toerist bijvoorbeeld een akkefietje hebben met een lokaal taxibedrijf, dan gaan de ambtenaren bemiddelen. Gaat het om een ernstiger kwestie, dan wordt de zaak overgedragen aan een gewone rechter.

Veiligheid en welbevinden

De Thaise overheid wil met het proefproject vooral aangeven de veiligheid en het welbevinden van buitenlandse toeristen heel serieus te nemen. De toeristenrechtbank is een initiatief van politie, gerechtshoven, officieren van justitie en ministerie van Toerisme. Als het project in Pattaya slaagt, wil de Thaise overheid nog zes van dergelijke rechtbanken openen: twee in de hoofdstad Bangkok, drie op de eilanden Krabi, Samui en Phuket en één in de stad Chiang Mai.

Op vakantie naar Thailand

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder