In colonne naar de Acropolis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AcropolisGriekenland denkt dit jaar een recordaantal van 11,5 miljoen toeristen te ontvangen. Goed voor de nationale economie, al is er plaatselijk ook wel sprake van groeistuipen. Het aantal bezoekers dat de Acropolis in Athene wil beklimmen, is bijvoorbeeld zo groot dat de toeristen inmiddels in colonnes naar de hooggelegen bezienswaardigheden worden gebracht.


Met de maatregel wil een speciale commissie van het ministerie van Cultuur verdere escalatie van problemen voorkomen. Vooral in de ochtenduren, als cruiseschepen vele duizenden passagiers in de haven afzetten voor een bliksembezoek aan de Griekse hoofdstad, is het lokaal een gekkenhuis. Toeristen moeten niet alleen lang in de rij staan voor een kaartje, ook tijdens de wandeling naar boven brengen ze vaak wel een uur in de brandende zon door. En bij temperaturen van soms ver boven de 30 graden is dat geen pretje, klagen gidsen en archeologen.
Op de Acropolis is volgens deskundigen plek voor maximaal 4000 mensen. Vandaag de dag melden zich er echter soms 12.000 toeristen. Vandaar dat is besloten om het bezoek te reguleren, onder meer door in colonnes naar boven en beneden te gaan.

Op vakantie naar Griekenland
 

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder