In colonne naar de Acropolis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AcropolisGriekenland denkt dit jaar een recordaantal van 11,5 miljoen toeristen te ontvangen. Goed voor de nationale economie, al is er plaatselijk ook wel sprake van groeistuipen. Het aantal bezoekers dat de Acropolis in Athene wil beklimmen, is bijvoorbeeld zo groot dat de toeristen inmiddels in colonnes naar de hooggelegen bezienswaardigheden worden gebracht.


Met de maatregel wil een speciale commissie van het ministerie van Cultuur verdere escalatie van problemen voorkomen. Vooral in de ochtenduren, als cruiseschepen vele duizenden passagiers in de haven afzetten voor een bliksembezoek aan de Griekse hoofdstad, is het lokaal een gekkenhuis. Toeristen moeten niet alleen lang in de rij staan voor een kaartje, ook tijdens de wandeling naar boven brengen ze vaak wel een uur in de brandende zon door. En bij temperaturen van soms ver boven de 30 graden is dat geen pretje, klagen gidsen en archeologen.
Op de Acropolis is volgens deskundigen plek voor maximaal 4000 mensen. Vandaag de dag melden zich er echter soms 12.000 toeristen. Vandaar dat is besloten om het bezoek te reguleren, onder meer door in colonnes naar boven en beneden te gaan.

Op vakantie naar Griekenland
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder