Krokodil gijzelt toerist op Australisch eiland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KrokodilEen krokodil van zo’n zes meter heeft in Australië twee weken lang een toerist in gijzeling gehouden op een onbewoond eiland. Telkens als de man uit Nieuw-Zeeland in zijn kajak wilde stappen om de overtocht naar het vasteland te maken, slechts vier kilometer verderop, kwam het enorme dier in de benen. Op het moment dat de toerist van zijn vaartocht afzag, besloot de krokodil hem weer met rust te laten. De man werd bij toeval gered.


De Nieuw-Zeelander had zich met 160 liter water en wat eten laten afzetten op Govenor, om het verlaten eiland in het uiterste noordwesten van Australië te verkennen. Als snel besefte de man dat hij het niet lang zou redden met zijn voorraden, maar toen hij naar het vasteland wilde, kwam hij oog in oog te staan met de krokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de toerist telkens als hij in de boot stapte.
De man werd bij toeval ontdekt toen een bewoner van de regio langs voer en een vuur zag branden op het eiland. Toen de wanhopige toerist werd opgepikt, was zijn watervoorraad al op. Ook had hij geen hoed of shirt om hem te beschermen tegen de felle zon.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder