Krokodil gijzelt toerist op Australisch eiland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KrokodilEen krokodil van zo’n zes meter heeft in Australië twee weken lang een toerist in gijzeling gehouden op een onbewoond eiland. Telkens als de man uit Nieuw-Zeeland in zijn kajak wilde stappen om de overtocht naar het vasteland te maken, slechts vier kilometer verderop, kwam het enorme dier in de benen. Op het moment dat de toerist van zijn vaartocht afzag, besloot de krokodil hem weer met rust te laten. De man werd bij toeval gered.


De Nieuw-Zeelander had zich met 160 liter water en wat eten laten afzetten op Govenor, om het verlaten eiland in het uiterste noordwesten van Australië te verkennen. Als snel besefte de man dat hij het niet lang zou redden met zijn voorraden, maar toen hij naar het vasteland wilde, kwam hij oog in oog te staan met de krokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de toerist telkens als hij in de boot stapte.
De man werd bij toeval ontdekt toen een bewoner van de regio langs voer en een vuur zag branden op het eiland. Toen de wanhopige toerist werd opgepikt, was zijn watervoorraad al op. Ook had hij geen hoed of shirt om hem te beschermen tegen de felle zon.
 

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder