Krokodil gijzelt toerist op Australisch eiland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KrokodilEen krokodil van zo’n zes meter heeft in Australië twee weken lang een toerist in gijzeling gehouden op een onbewoond eiland. Telkens als de man uit Nieuw-Zeeland in zijn kajak wilde stappen om de overtocht naar het vasteland te maken, slechts vier kilometer verderop, kwam het enorme dier in de benen. Op het moment dat de toerist van zijn vaartocht afzag, besloot de krokodil hem weer met rust te laten. De man werd bij toeval gered.


De Nieuw-Zeelander had zich met 160 liter water en wat eten laten afzetten op Govenor, om het verlaten eiland in het uiterste noordwesten van Australië te verkennen. Als snel besefte de man dat hij het niet lang zou redden met zijn voorraden, maar toen hij naar het vasteland wilde, kwam hij oog in oog te staan met de krokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de toerist telkens als hij in de boot stapte.
De man werd bij toeval ontdekt toen een bewoner van de regio langs voer en een vuur zag branden op het eiland. Toen de wanhopige toerist werd opgepikt, was zijn watervoorraad al op. Ook had hij geen hoed of shirt om hem te beschermen tegen de felle zon.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder