De beste reistijd voor een rondreis door Australië

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Rondreizen door Australië
Rondreizen door Australië© Thomas Couillard-Re0jfMXQZMc-Unsplash

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Waarom moet je naar Australië reizen?

Een van de grootste redenen voor een rondreis Australië is de ongekende diversiteit. De natuur varieert van tropische regenwouden tot woestijnen en alles daartussenin. De steden zijn modern en levendig met een mix van westerse en Aboriginal invloeden. Wildlife in Australië is natuurlijk ook een goede reden om zo snel mogelijk je reis te boeken. Waar anders kun je koala's, kangoeroes, wombats en talloze unieke vogelsoorten in het wild spotten.

Beste tijd voor een rondreis

Australië is zo groot dat het klimaat sterk varieert afhankelijk van waar je bent. Over het algemeen geldt dat de maanden september tot november (lente) en maart tot mei (herfst) de beste reistijden zijn. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en vermijd je de extreme hitte van de zomer en de kou van de winter. Het noorden, denk aan Queensland, is tropisch en kan in de zomer last hebben van zware regenval. Het zuiden, zoals Melbourne, kan in de winter vrij koud worden. Dus plan je reis zorgvuldig. 

Activiteiten en cultuur down under

Tijdens je rondreis door Australië kom je ogen en oren tekort. Er zijn talloze nationale parken met adembenemende wandelroutes. De cultuur is een mix van westerse invloeden en de rijke geschiedenis van de Aboriginals. Je kunt leren over de Dreamtime, de spirituele overtuigingen van de Aboriginals, en hun kunst bewonderen. Voor wie alles uit zijn reis wil halen, is het een goed idee om te kiezen voor een reis boeken bij Van Verre Reizen. Hiermee zorg je ervoor dat je de hoogtepunten niet mist en ook de minder bekende pareltjes ontdekt. Na een lange dag vol avontuur kun je ontspannen op een van de vele prachtige stranden.

Vliegen vanaf Schiphol naar Australië

Vliegen van Nederland naar Australië is een langeafstandsvlucht die meerdere opties en routes biedt, afhankelijk van de luchthavens waarnaar je wilt vliegen en je persoonlijke voorkeuren. Hier is een overzicht van enkele veelvoorkomende vluchtroutes en luchthavens in Australië waar je kunt landen:

Vliegroutes vanuit Amsterdam Schiphol Airport (AMS)

  1. Amsterdam naar Sydney (SYD): Dit is een van de meest populaire routes vanuit Nederland naar Australië. Je vliegt vaak met een tussenstop in Aziatische steden zoals Singapore (SIN) of Dubai (DXB) voordat je naar Sydney gaat.
  2. Amsterdam naar Melbourne (MEL): Vergelijkbaar met de Sydney-route, maar met een eindbestemming in Melbourne. Je zult waarschijnlijk ook een tussenstop maken in Azië.
  3. Amsterdam naar Brisbane (BNE): Een andere optie is om naar Brisbane te vliegen met tussenstops in steden zoals Singapore, Hongkong (HKG), of Dubai.
  4. Amsterdam naar Perth (PER): Voor een directere route naar de westkust van Australië kun je een vlucht nemen met een tussenstop in Aziatische steden zoals Singapore of Kuala Lumpur (KUL).

Luchtvaartmaatschappijen: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten van Nederland naar Australië, waaronder Qantas, Singapore Airlines, Emirates, Etihad Airways, Cathay Pacific en meer. De keuze van de luchtvaartmaatschappij kan de reiservaring en prijs beïnvloeden.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder