Aan de wandel op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran CanariaHet Spaanse eiland Gran Canaria trekt jaarlijks enkele miljoenen toeristen, uit binnen- en buitenland, die vooral op zoek zijn naar zon, zee en (naakt)strand. Met die belangstelling zijn de lokale toeristische autoriteiten natuurlijk heel tevreden, maar dat eenzijdige imago baart ze ook zorgen. Vandaar dat ze het eiland meer op de kaart gaan zetten als bestemming voor actieve vakanties als wandelen en fietsen.Met uitzondering van de maanden juli en augustus, als het overdag gemakkelijk rond de 30 graden wordt, is de temperatuur in de overige maanden uiterst aangenaam voor het maken van wandel- of fietstochten. Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor vakantiegangers, die ofwel een lichte wandeling en fietstocht willen maken ofwel de tijd en energie hebben voor langere tochten op bergschoenen, mountainbike of racefiets.

Jaarlijks festival

Om het Canarische eiland als wandelbestemming extra onder de aandacht te brengen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd. Van 5 tot 12 oktober kun je onder begeleiding van een gids een wandeltocht maken, variërend van licht tot middelzwaar. De groepen bestaan uit maximaal 25 personen. Het wandelfestival is een initiatief van het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural (een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in het midden en noorden van het eiland) en het verkeersbureau van Gran Canaria.

Koninklijke wandelpaden

Het eiland telt zo’n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude Koninklijke routes (‘caminos reales’), die werden aangelegd om het binnenland te ontsluiten. Deelnemers aan het wandelfestival kunnen kiezen uit vijf wandelingen: the Volcanoes of La Isleta; Cruz de Tejeda-Artenera-Acusa Seca-Acusa Verde; Barranco del Andén; Arco del Coronadero of Caldera de Bandama. Deze wandelingen kunnen in het kader van het festival worden gedaan op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 oktober. De kosten bedragen 16 euro per persoon, en dat is inclusief vervoer naar het startpunt, een gids en snacks. Als je een verblijf in een van de accommodaties van Gran Canaria Natural boekt, dan mag je in deze weekeinden gratis meelopen. De tochten zijn ook van 7 tot en met 11 oktober onder begeleiding te lopen; de kosten zijn dan 36 euro per persoon, inclusief een afrondende lunch.

Naar Gran Canaria met JIBA of Sunweb


 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder