Aan de wandel op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran CanariaHet Spaanse eiland Gran Canaria trekt jaarlijks enkele miljoenen toeristen, uit binnen- en buitenland, die vooral op zoek zijn naar zon, zee en (naakt)strand. Met die belangstelling zijn de lokale toeristische autoriteiten natuurlijk heel tevreden, maar dat eenzijdige imago baart ze ook zorgen. Vandaar dat ze het eiland meer op de kaart gaan zetten als bestemming voor actieve vakanties als wandelen en fietsen.Met uitzondering van de maanden juli en augustus, als het overdag gemakkelijk rond de 30 graden wordt, is de temperatuur in de overige maanden uiterst aangenaam voor het maken van wandel- of fietstochten. Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor vakantiegangers, die ofwel een lichte wandeling en fietstocht willen maken ofwel de tijd en energie hebben voor langere tochten op bergschoenen, mountainbike of racefiets.

Jaarlijks festival

Om het Canarische eiland als wandelbestemming extra onder de aandacht te brengen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd. Van 5 tot 12 oktober kun je onder begeleiding van een gids een wandeltocht maken, variërend van licht tot middelzwaar. De groepen bestaan uit maximaal 25 personen. Het wandelfestival is een initiatief van het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural (een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in het midden en noorden van het eiland) en het verkeersbureau van Gran Canaria.

Koninklijke wandelpaden

Het eiland telt zo’n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude Koninklijke routes (‘caminos reales’), die werden aangelegd om het binnenland te ontsluiten. Deelnemers aan het wandelfestival kunnen kiezen uit vijf wandelingen: the Volcanoes of La Isleta; Cruz de Tejeda-Artenera-Acusa Seca-Acusa Verde; Barranco del Andén; Arco del Coronadero of Caldera de Bandama. Deze wandelingen kunnen in het kader van het festival worden gedaan op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 oktober. De kosten bedragen 16 euro per persoon, en dat is inclusief vervoer naar het startpunt, een gids en snacks. Als je een verblijf in een van de accommodaties van Gran Canaria Natural boekt, dan mag je in deze weekeinden gratis meelopen. De tochten zijn ook van 7 tot en met 11 oktober onder begeleiding te lopen; de kosten zijn dan 36 euro per persoon, inclusief een afrondende lunch.

Naar Gran Canaria met JIBA of Sunweb


 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder