Aan de wandel op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran CanariaHet Spaanse eiland Gran Canaria trekt jaarlijks enkele miljoenen toeristen, uit binnen- en buitenland, die vooral op zoek zijn naar zon, zee en (naakt)strand. Met die belangstelling zijn de lokale toeristische autoriteiten natuurlijk heel tevreden, maar dat eenzijdige imago baart ze ook zorgen. Vandaar dat ze het eiland meer op de kaart gaan zetten als bestemming voor actieve vakanties als wandelen en fietsen.Met uitzondering van de maanden juli en augustus, als het overdag gemakkelijk rond de 30 graden wordt, is de temperatuur in de overige maanden uiterst aangenaam voor het maken van wandel- of fietstochten. Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor vakantiegangers, die ofwel een lichte wandeling en fietstocht willen maken ofwel de tijd en energie hebben voor langere tochten op bergschoenen, mountainbike of racefiets.

Jaarlijks festival

Om het Canarische eiland als wandelbestemming extra onder de aandacht te brengen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd. Van 5 tot 12 oktober kun je onder begeleiding van een gids een wandeltocht maken, variërend van licht tot middelzwaar. De groepen bestaan uit maximaal 25 personen. Het wandelfestival is een initiatief van het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural (een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in het midden en noorden van het eiland) en het verkeersbureau van Gran Canaria.

Koninklijke wandelpaden

Het eiland telt zo’n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude Koninklijke routes (‘caminos reales’), die werden aangelegd om het binnenland te ontsluiten. Deelnemers aan het wandelfestival kunnen kiezen uit vijf wandelingen: the Volcanoes of La Isleta; Cruz de Tejeda-Artenera-Acusa Seca-Acusa Verde; Barranco del Andén; Arco del Coronadero of Caldera de Bandama. Deze wandelingen kunnen in het kader van het festival worden gedaan op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 oktober. De kosten bedragen 16 euro per persoon, en dat is inclusief vervoer naar het startpunt, een gids en snacks. Als je een verblijf in een van de accommodaties van Gran Canaria Natural boekt, dan mag je in deze weekeinden gratis meelopen. De tochten zijn ook van 7 tot en met 11 oktober onder begeleiding te lopen; de kosten zijn dan 36 euro per persoon, inclusief een afrondende lunch.

Naar Gran Canaria met JIBA of Sunweb


 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder