Aan de wandel op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran CanariaHet Spaanse eiland Gran Canaria trekt jaarlijks enkele miljoenen toeristen, uit binnen- en buitenland, die vooral op zoek zijn naar zon, zee en (naakt)strand. Met die belangstelling zijn de lokale toeristische autoriteiten natuurlijk heel tevreden, maar dat eenzijdige imago baart ze ook zorgen. Vandaar dat ze het eiland meer op de kaart gaan zetten als bestemming voor actieve vakanties als wandelen en fietsen.Met uitzondering van de maanden juli en augustus, als het overdag gemakkelijk rond de 30 graden wordt, is de temperatuur in de overige maanden uiterst aangenaam voor het maken van wandel- of fietstochten. Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor vakantiegangers, die ofwel een lichte wandeling en fietstocht willen maken ofwel de tijd en energie hebben voor langere tochten op bergschoenen, mountainbike of racefiets.

Jaarlijks festival

Om het Canarische eiland als wandelbestemming extra onder de aandacht te brengen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar het Gran Canaria Walking Festival georganiseerd. Van 5 tot 12 oktober kun je onder begeleiding van een gids een wandeltocht maken, variërend van licht tot middelzwaar. De groepen bestaan uit maximaal 25 personen. Het wandelfestival is een initiatief van het samenwerkingsverband Gran Canaria Natural (een verzameling van authentieke finca’s, landhuizen en karakteristieke hotels in het midden en noorden van het eiland) en het verkeersbureau van Gran Canaria.

Koninklijke wandelpaden

Het eiland telt zo’n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude Koninklijke routes (‘caminos reales’), die werden aangelegd om het binnenland te ontsluiten. Deelnemers aan het wandelfestival kunnen kiezen uit vijf wandelingen: the Volcanoes of La Isleta; Cruz de Tejeda-Artenera-Acusa Seca-Acusa Verde; Barranco del Andén; Arco del Coronadero of Caldera de Bandama. Deze wandelingen kunnen in het kader van het festival worden gedaan op zaterdag 5, zondag 6 en zaterdag 12 oktober. De kosten bedragen 16 euro per persoon, en dat is inclusief vervoer naar het startpunt, een gids en snacks. Als je een verblijf in een van de accommodaties van Gran Canaria Natural boekt, dan mag je in deze weekeinden gratis meelopen. De tochten zijn ook van 7 tot en met 11 oktober onder begeleiding te lopen; de kosten zijn dan 36 euro per persoon, inclusief een afrondende lunch.

Naar Gran Canaria met JIBA of Sunweb


 

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder