Foutje: Arena van Nîmes in reisgids Verona

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Arena VeronaArena NîmesDe uitgever van een nieuw toeristisch magazine over Verona hoeft zich voorlopig niet in de Italiaanse stad te vertonen. In de 150 pagina’s tellende gids heeft hij namelijk niet de plaatselijke Arena afgedrukt, maar die van Nîmes in het zuiden van Frankrijk. Ter illustratie: de linkerfoto is Verona, de rechterfoto is Nîmes. Beide bouwwerken dateren weliswaar uit de 1ste eeuw na Christus, maar verschillen onderling nogal. Bovendien is het de makers van de gids, zo meldt het dagblad Il Fatto Quotidiano, kennelijk ook niet opgevallen dat in de hoek van de gebruikte foto overduidelijk een Franse brasserie te zien is.

Het is volgens de krant overigens niet de enige blooper van de producenten van de gids ‘Welcome to Verona’. Zo worden bijvoorbeeld her en der de namen van lokale monumenten door elkaar gehaald. De uitgever haalt de volledige oplage van 12.500 exemplaren uit de handel en komt binnenkort met een gecorrigeerde versie.

Twee arena’s

De Arena van Verona uit de 1ste eeuw na Christus is het op twee na grootste Romeinse amfitheater ter wereld: alleen het Colosseum in Rome en het amfitheater in Capua zijn groter. Het heeft een uitstekende akoestiek, die in 1913 per ongeluk werd ontdekt toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elke zomer het Operafestival Verona gehouden. De Arena biedt plaats aan zo’n 20.000 toeschouwers, van wie het merendeel nog de originele stenen zittingen kan gebruiken.
De Arena van Nîmes – gebouwd tussen 50-100 na Christus - is geïnspireerd op het Colosseum van Rome. Het gebouw meet 113 bij 101 meter, de vloer is 70 bij 38 meter. De buitenkant bestaat uit twee verdiepingen van 60 bogen. De Arena bood over 34 tribunes ooit plaats aan 24.000 toeschouwers. Na een reeks aanpassingen is de capaciteit vandaag de dag veel geringer. Tegenwoordig worden er stierengevechten, concerten en andere voorstellingen gegeven.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder