Foutje: Arena van Nîmes in reisgids Verona

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Arena VeronaArena NîmesDe uitgever van een nieuw toeristisch magazine over Verona hoeft zich voorlopig niet in de Italiaanse stad te vertonen. In de 150 pagina’s tellende gids heeft hij namelijk niet de plaatselijke Arena afgedrukt, maar die van Nîmes in het zuiden van Frankrijk. Ter illustratie: de linkerfoto is Verona, de rechterfoto is Nîmes. Beide bouwwerken dateren weliswaar uit de 1ste eeuw na Christus, maar verschillen onderling nogal. Bovendien is het de makers van de gids, zo meldt het dagblad Il Fatto Quotidiano, kennelijk ook niet opgevallen dat in de hoek van de gebruikte foto overduidelijk een Franse brasserie te zien is.

Het is volgens de krant overigens niet de enige blooper van de producenten van de gids ‘Welcome to Verona’. Zo worden bijvoorbeeld her en der de namen van lokale monumenten door elkaar gehaald. De uitgever haalt de volledige oplage van 12.500 exemplaren uit de handel en komt binnenkort met een gecorrigeerde versie.

Twee arena’s

De Arena van Verona uit de 1ste eeuw na Christus is het op twee na grootste Romeinse amfitheater ter wereld: alleen het Colosseum in Rome en het amfitheater in Capua zijn groter. Het heeft een uitstekende akoestiek, die in 1913 per ongeluk werd ontdekt toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elke zomer het Operafestival Verona gehouden. De Arena biedt plaats aan zo’n 20.000 toeschouwers, van wie het merendeel nog de originele stenen zittingen kan gebruiken.
De Arena van Nîmes – gebouwd tussen 50-100 na Christus - is geïnspireerd op het Colosseum van Rome. Het gebouw meet 113 bij 101 meter, de vloer is 70 bij 38 meter. De buitenkant bestaat uit twee verdiepingen van 60 bogen. De Arena bood over 34 tribunes ooit plaats aan 24.000 toeschouwers. Na een reeks aanpassingen is de capaciteit vandaag de dag veel geringer. Tegenwoordig worden er stierengevechten, concerten en andere voorstellingen gegeven.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder