Foutje: Arena van Nîmes in reisgids Verona

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Arena VeronaArena NîmesDe uitgever van een nieuw toeristisch magazine over Verona hoeft zich voorlopig niet in de Italiaanse stad te vertonen. In de 150 pagina’s tellende gids heeft hij namelijk niet de plaatselijke Arena afgedrukt, maar die van Nîmes in het zuiden van Frankrijk. Ter illustratie: de linkerfoto is Verona, de rechterfoto is Nîmes. Beide bouwwerken dateren weliswaar uit de 1ste eeuw na Christus, maar verschillen onderling nogal. Bovendien is het de makers van de gids, zo meldt het dagblad Il Fatto Quotidiano, kennelijk ook niet opgevallen dat in de hoek van de gebruikte foto overduidelijk een Franse brasserie te zien is.

Het is volgens de krant overigens niet de enige blooper van de producenten van de gids ‘Welcome to Verona’. Zo worden bijvoorbeeld her en der de namen van lokale monumenten door elkaar gehaald. De uitgever haalt de volledige oplage van 12.500 exemplaren uit de handel en komt binnenkort met een gecorrigeerde versie.

Twee arena’s

De Arena van Verona uit de 1ste eeuw na Christus is het op twee na grootste Romeinse amfitheater ter wereld: alleen het Colosseum in Rome en het amfitheater in Capua zijn groter. Het heeft een uitstekende akoestiek, die in 1913 per ongeluk werd ontdekt toen een operazanger wilde oefenen op zijn rol als Radames in Aida. Sindsdien wordt er elke zomer het Operafestival Verona gehouden. De Arena biedt plaats aan zo’n 20.000 toeschouwers, van wie het merendeel nog de originele stenen zittingen kan gebruiken.
De Arena van Nîmes – gebouwd tussen 50-100 na Christus - is geïnspireerd op het Colosseum van Rome. Het gebouw meet 113 bij 101 meter, de vloer is 70 bij 38 meter. De buitenkant bestaat uit twee verdiepingen van 60 bogen. De Arena bood over 34 tribunes ooit plaats aan 24.000 toeschouwers. Na een reeks aanpassingen is de capaciteit vandaag de dag veel geringer. Tegenwoordig worden er stierengevechten, concerten en andere voorstellingen gegeven.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder