Franse kastelen zien vanuit een zeppelin

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zeppelin boven ParijsWie zondag 11 augustus toevallig ten noordwesten van Parijs is, zou wel eens een grote zeppelin kunnen zien. Die dag is de luchtdoop van het bedrijf Airship Paris, dat commerciële vluchten rond de Franse hoofdstad gaat verzorgen. Er staan vier verschillende vluchten op het programma: een kennismakingsvlucht, plus tochten boven de kastelen van Versailles, La Roche Guyon en Chantilly.De zeppelin – 75 meter lang, zo hoog als een gebouw van 5 verdiepingen en zo breed als een 4-baans-autosnelweg – biedt plaats aan 12 passagiers. Het gevaarte is gevuld met helium en kan een maximum snelheid ontwikkelen van 90 km/uur. Het uitzicht is volgens de initiatiefnemers fenomenaal, aangezien op een hoogte van zo’n 900 meter wordt gevlogen. Op heldere dagen zijn onder meer de Eiffeltoren en de Seine te onderscheiden, zo staat in de promotiebrochure.

Vliegen vanaf 250 euro

De kennismakingsvlucht duurt ongeveer 30 minuten en kost 250 euro per persoon. De cruisevlucht van 60 minuten staat voor 450 euro in de boeken, voor de koninklijke vlucht van 90 minuten moet een volwassene 650 euro neertellen. Kinderen tot 12 jaar krijgen 20 procent korting. Airship Paris wil dagelijks een aantal keer gaan vliegen.

Lekker naar Parijs?
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder