Zwarte Zaterdag in Frankrijk: 805 kilometer file

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

File FrankrijkNederlandse vakantiegangers moeten vandaag in Frankrijk rekening houden met flinke files. Het is Zwarte Zaterdag, traditioneel de drukste dag van het jaar op de Franse wegen. Volgens de ANWB moeten reizigers rekening houden met vertragingen, die kunnen oplopen tot liefst vier uur. Het grootste knelpunt is de Autoroute du Soleil (A7), vooral tussen de steden Lyon en Orange. Op het toppunt stonden er vandaag files met een totale lengte van 805 kilometer.

Het is volgens de ANWB sowieso verstandiger om op zondag te reizen om de grootste drukte te mijden. Wie toch op pad gaat, doet er volgens de organisatie goed aan de heetste uren van de dag niet te rijden en om voldoende water mee te nemen. Kort na het middaguur telde de Franse verkeersdienst de al genoemde 805 kilometer aan files op de snelwegen. Volgens de ANWB is dat net geen record voor Zwarte Zaterdag. Alleen in 2007 en 2009 waren de files langer. Vorig jaar stond er op het hoogtepunt van Zwarte Zaterdag 765 kilometer file in Frankrijk.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder