Toerist laat onrustig Istanbul links liggen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

IstanbulDe aanhoudende onrust in Istanbul, met name in de omgeving van het Taksimplein, schrikt toeristen af. Vorige week is het aantal vakantieboekingen naar de Turkse stad meer dan gehalveerd. Volgens directeur Oostdam van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) bedroeg de daling 52 procent in vergelijking met dezelfde week in 2012.


Niet eerder lieten de boekingen voor Istanbul dit jaar een daling zien. Reizigers schrikken waarschijnlijk terug voor de ongeregeldheden, die in de grote steden van Turkije al enige tijd met een zekere regelmaat plaatshebben. De protesten houden verband met omstreden bouwplannen in Istanbul voor een groot winkelcentrum op de plaats van het huidige Gezipark, naast het centrale Taksimplein. Het protest lijkt echter meer en meer uit te groeien tot verzet tegen de regering van premier Erdogan.

'In kustgebieden niets aan de hand'

ANVR-directeur Oostdam hoopt dat de situatie snel stabiliseert. “Maar de cijfers laten zien dat toeristen niet van onrust houden.” In de toeristische gebieden langs de kust, zoals Antalya, is niets aan de hand, zegt hij.
Turkije als geheel doet het als vakantiebestemming zelfs heel goed. Tot en met vorige week lag het aantal boekingen 3 procent hoger ten opzichte van 2012, waarin ook al groei werd bereikt.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder