Londen krijgt luchtvaart-attractiepark

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EmiratesVoelen hoe het is om een Airbus A380 of een Boeing 777 te besturen? Dat kan vanaf volgende maand in Londen, waar Emirates Airlines de Emirates Aviation Experience opent. ’s Werelds eerste themapark over de commerciële luchtvaart richt zich op bezoekers van alle leeftijden. De indoor-attractie is te vinden bij de Emirates Air Line, de kabelbaan over de Thames die in 2012 werd geopend.

Door het gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder hypermoderne vliegsimulators, en levensgrote vliegtuigmodellen probeert Emirates de bezoekers een interactieve vliegbeleving te bieden. “We willen een leuk, maar ook educatief inzicht bieden in wat er nodig is om een vliegtuig van 560 ton met succes van de grond en vervolgens 40.000 meter in de lucht te krijgen”, aldus president Tim Clark van Emirates Airlines. “Dus de ingewikkelde wetenschap van de moderne luchtvaart uitleggen in een praktische, leuke en leerzame omgeving.”

'Perfecte setting'

De luchtvaartmaatschappij heeft bewust voor Londen gekozen. “De Britse hoofdstad is een van de grootste steden ter wereld, met een van de drukste internationale luchthavens”, zegt Clark. “Dat maakt van deze stad de perfecte setting voor deze interactieve ervaring.” Bovendien is de Aviation Experience volgens hem een perfecte aanvulling op de Air Line over de rivier de Thames.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder