Londen krijgt luchtvaart-attractiepark

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EmiratesVoelen hoe het is om een Airbus A380 of een Boeing 777 te besturen? Dat kan vanaf volgende maand in Londen, waar Emirates Airlines de Emirates Aviation Experience opent. ’s Werelds eerste themapark over de commerciële luchtvaart richt zich op bezoekers van alle leeftijden. De indoor-attractie is te vinden bij de Emirates Air Line, de kabelbaan over de Thames die in 2012 werd geopend.

Door het gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder hypermoderne vliegsimulators, en levensgrote vliegtuigmodellen probeert Emirates de bezoekers een interactieve vliegbeleving te bieden. “We willen een leuk, maar ook educatief inzicht bieden in wat er nodig is om een vliegtuig van 560 ton met succes van de grond en vervolgens 40.000 meter in de lucht te krijgen”, aldus president Tim Clark van Emirates Airlines. “Dus de ingewikkelde wetenschap van de moderne luchtvaart uitleggen in een praktische, leuke en leerzame omgeving.”

'Perfecte setting'

De luchtvaartmaatschappij heeft bewust voor Londen gekozen. “De Britse hoofdstad is een van de grootste steden ter wereld, met een van de drukste internationale luchthavens”, zegt Clark. “Dat maakt van deze stad de perfecte setting voor deze interactieve ervaring.” Bovendien is de Aviation Experience volgens hem een perfecte aanvulling op de Air Line over de rivier de Thames.
 

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder