Londen krijgt luchtvaart-attractiepark

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EmiratesVoelen hoe het is om een Airbus A380 of een Boeing 777 te besturen? Dat kan vanaf volgende maand in Londen, waar Emirates Airlines de Emirates Aviation Experience opent. ’s Werelds eerste themapark over de commerciële luchtvaart richt zich op bezoekers van alle leeftijden. De indoor-attractie is te vinden bij de Emirates Air Line, de kabelbaan over de Thames die in 2012 werd geopend.

Door het gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder hypermoderne vliegsimulators, en levensgrote vliegtuigmodellen probeert Emirates de bezoekers een interactieve vliegbeleving te bieden. “We willen een leuk, maar ook educatief inzicht bieden in wat er nodig is om een vliegtuig van 560 ton met succes van de grond en vervolgens 40.000 meter in de lucht te krijgen”, aldus president Tim Clark van Emirates Airlines. “Dus de ingewikkelde wetenschap van de moderne luchtvaart uitleggen in een praktische, leuke en leerzame omgeving.”

'Perfecte setting'

De luchtvaartmaatschappij heeft bewust voor Londen gekozen. “De Britse hoofdstad is een van de grootste steden ter wereld, met een van de drukste internationale luchthavens”, zegt Clark. “Dat maakt van deze stad de perfecte setting voor deze interactieve ervaring.” Bovendien is de Aviation Experience volgens hem een perfecte aanvulling op de Air Line over de rivier de Thames.
 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder