Zeven winterzontoppers voor het komende seizoen

0.84615384615385 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Bali©PRBvB
Bali©PRBvB

Wie de Nederlandse winter vol kou en nattigheid straks even wil verruilen voor een zonnige bestemming, heeft ook komend seizoen volop keus. Maar waar kun je nu het beste heen gaan? Blijf je in Europa of wordt het toch een verre reis? Wat zijn de mooiste winterzonbestemmingen? Aan jou de keuze!

 

 

Canarische Eilanden: Gran Canaria

Gran CanariaWil je niet al te lang in het vliegtuig zitten, dan zijn de Canarische Eilanden een goed idee. Een van de populairste eilanden is Gran Canaria, vooral vanwege het aangename klimaat. Over het algemeen is de temperatuur er ’s winters zo’n 20 graden, maar het komt geregeld voor dat het aanmerkelijk warmer is. Tot wel 25 graden! Lekker zwemmen in de winter, wie wil dat nu niet! Als je graag in een luxe vijfsterrenhotel verblijft, dan is een verblijf op Tenerife aan te raden. Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is eveneens een ware winterzonbestemming.
 

Gambia

Ben je nog nooit in het westen van Afrika geweest en zoek je een interessante winterzonbestemming? Dan is Gambia wellicht iets. De gemiddelde wintertemperatuur is er 30 graden. Bovendien heeft het mooie land prachtige, witte stranden waar je heerlijk kunt relaxen bij deze zomerse temperaturen. Maar dat is niet het enige. Ook de natuur is schitterend en in de toeristische delen zijn heel leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden. Gambia is bovendien een goedkoop land. Dus uit eten gaan of een souvenir voor thuis kopen, kost je vaak niet zoveel geld.

Sri Lanka

Sri LankaIn Zuid-Azië is het massatoerisme nog niet zo extreem is als in Zuidoost-Azië. Sri Lanka is daarom bij uitstek een bestemming om juist nu te verkennen. Met name de vele tempels zijn het bezoeken waard. Neen, je hoeft zeker niet gelovig te zijn, maar houdt bij je bezoek wel rekening met de gebruiken van de inwoners van dit prachtige land. Respecteer hun gewoontes. De natuur is eveneens prachtig. Het binnenland is adembenemend groen, de stranden parelwit en de zee schitterend blauw. Daarnaast staat Sri Lanka bekend om de vele theeplantages. Mocht je er komende winter heen gaan, zo’n plantage bezoeken is een heuse aanrader.

Thailand

In heel de wereld zijn er witte stranden, maar de allermooiste vind je in Thailand. Het klimaat is er heerlijk, dus je kunt er uren genieten van de prachtige stranden en de zee. Omdat het water zo helder is, kun je er perfect duiken en snorkelen. Je zult versteld staan van al het moois dat de onderwaterwereld te bieden heeft. Naast zwemmen en relaxen is het ook erg leuk om met locals het land te bekijken. De inwoners kunnen je bijvoorbeeld heel veel interessante details vertellen, onder meer over plaatselijke gebruiken en cultuur. Voor sportievelingen is een wandel- of fietstocht door de mooie natuur aan te raden.

Dubai

DubaiVeel mensen denken bij Dubai alleen aan hoge gebouwen en veel geld. Natuurlijk, er zijn veel wolkenkrabbers te zien en er zijn veel luxe producten te koop, maar het is ook een prima vakantieland voor de wintermaanden. De temperatuur schommelt er tussen de 24 en 32 graden, en dat is best prettig. Op de echt warme dagen kun je heerlijk relaxen bij het zwembad en als het iets ‘koeler’ is, valt een bezoek aan de prachtige steden in Arabische stijl te overwegen. Dubai laat zich vooral in onze wintermaanden goed ontdekken. ’s Zomers kunnen de temperaturen er namelijk gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden, en dat is voor ons Hollanders vaak veel te gortig.

Curaçao

CuracaoWil je ontsnappen aan de koude winter in ons kikkerlandje en toch Nederlands blijven spreken? Kies dan voor een vakantie naar Curaçao en maak binnenkort een selfie op de handelskade in Otrobanda, inderdaad de wijk met die kleurige huisjes! Naast genieten van de andere heerlijkheden in Willemstad en van het strandleven, is Curaçao ook uitermate geschikt om plezier te maken op het water. De mooiste plek om te duiken en te snorkelen is bij Playa Grandi. Hier maak je de meeste kans om schildpadden te spotten.
 

Bali

De laatste winterzonbestemming is Bali. Dit eiland is erg populair, de bevolking is erg vriendelijk en er zijn veel prachtige gebouwen en tempels die een bezichtiging waard zijn. Ook de natuur is er erg mooi; niet alleen in het binnenland, maar ook langs de kust met de vele hoge rotspartijen. Die kun je uiteraard gewoon bekijken, maar het is ook mogelijk om ze te beklimmen! Daarnaast staat Bali bekend om het heerlijke eten, of dat nu in een eenvoudig strandtentje of een luxe restaurant is. In beide gevallen kun je ter afsluiting op het strand kiezen voor een Bintang bier of een overheerlijke tropische cocktail.

Welke bestemming je ook kiest: het wordt zeker een heerlijke vakantie!

 

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder