Dwingeloo Europa’s groenste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dwingeloo Oldengaerde
Dwingeloo Oldengaerde
Het groenste dorp van Europa ligt dit jaar in Drenthe. De eretitel van de Entente Florare is toegekend aan Dwingeloo, onderdeel van de gemeente Westerveld. De prijs is gisteren overhandigd aan het gemeentebestuur tijdens een korte plechtigheid op het terrein van de Floriade in Venlo. Dorpen die aan de editie 2012 van de Europese groencompetitie meededen, werden beoordeeld op openbaar groen, groenonderhoud, bomen- en bermbeheer, speelplaatsen, duurzaamheid en beplanting.

De internationale jury bracht op 13 juli een bezoek aan de Nederlandse kanshebber. Daarbij werden ook plekken in het buitengebied bezocht, zoals Leggeloo, Eemster en Lhee. Tijdens de tour door de Drentse gemeente werden onder meer de ecowoningen met sedumdaken, de heide van het Dwingelderveld en havezate Oldengaerde bezocht en werd een les natuureducatie bijgewoond op de basisschool Eemster.

Kom naar Dwingeloo
Hotel de driftOntdek het mooie Dwingeloo in en geniet in Hotel de Drift van de gastvrijheid en gezellige sfeer.  Het hotel bevindt zich aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het hotel is te boeken voor € 30,-- per nacht en kreeg recent als beoordeling: "Een huiselijke ambiance met flexibele houding van personeel en mogelijkheid om honden mee te nemen. Verder de buitengewoon propere verzorging van zowel restaurant als ontbijtroom."

Boek hier Hotel de Drift
Boek een andere accommodatie voor Dwingeloo of Drenthe
 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder