Dwingeloo Europa’s groenste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dwingeloo Oldengaerde
Dwingeloo Oldengaerde
Het groenste dorp van Europa ligt dit jaar in Drenthe. De eretitel van de Entente Florare is toegekend aan Dwingeloo, onderdeel van de gemeente Westerveld. De prijs is gisteren overhandigd aan het gemeentebestuur tijdens een korte plechtigheid op het terrein van de Floriade in Venlo. Dorpen die aan de editie 2012 van de Europese groencompetitie meededen, werden beoordeeld op openbaar groen, groenonderhoud, bomen- en bermbeheer, speelplaatsen, duurzaamheid en beplanting.

De internationale jury bracht op 13 juli een bezoek aan de Nederlandse kanshebber. Daarbij werden ook plekken in het buitengebied bezocht, zoals Leggeloo, Eemster en Lhee. Tijdens de tour door de Drentse gemeente werden onder meer de ecowoningen met sedumdaken, de heide van het Dwingelderveld en havezate Oldengaerde bezocht en werd een les natuureducatie bijgewoond op de basisschool Eemster.

Kom naar Dwingeloo
Hotel de driftOntdek het mooie Dwingeloo in en geniet in Hotel de Drift van de gastvrijheid en gezellige sfeer.  Het hotel bevindt zich aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het hotel is te boeken voor € 30,-- per nacht en kreeg recent als beoordeling: "Een huiselijke ambiance met flexibele houding van personeel en mogelijkheid om honden mee te nemen. Verder de buitengewoon propere verzorging van zowel restaurant als ontbijtroom."

Boek hier Hotel de Drift
Boek een andere accommodatie voor Dwingeloo of Drenthe
 

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder