Herfstvakantietips voor in Zweden

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

zweden@visitwedenDe herfst is één van de mooiste seizoenen in Zweden. Het weer is vaak nog mild en de natuur is op z’n mooist. Alleen al de bomen met blad in ontelbaar veel herfstkleuren zijn een lust voor het oog. Kortom: trek er op uit en ga lekker fietsen of wandelen. Lees verder voor deze mooie Zweedse herfsttips en de ervaringen van Puur op reis in Zweden.

Het Götakanaal

Dit kanaal, ook wel het blauwe lint van Zweden genoemd, is 190 kilometer lang en telt maar liefst 58 sluizen. De waterweg verbindt rivieren en meren van Göteborg tot aan de Oostzee. Vooral de sluizen van Berg, vlakbij Linköping (leuke stad voor een citytrip!), zien er spectaculair uit. Hier zijn 7 aaneengesloten sluizen nodig om de passagiersschepen 30 meter te laten stijgen of dalen. Ook in de herfst kom je gegarandeerd de mooiste plekjes tegen waar je even kunt stoppen voor een lekker drankje of hapje. Een weekendje Zweden is overigens zo geboekt, want KLM vliegt tegenwoordig maar liefst 3 x per dag naar Linköping

468x60 Herfstbesparingen

Kalmar, verrassend anders!

Op zoek naar een verrassende citytrip dit najaar? Ga dan eens naar Kalmar in het zuidoosten van Zweden. Deze historische kuststad is al voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot ‘Best Swedisch Summer Town’, maar ook in oktober is het meer dan de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Er is altijd wat te doen. Ga de oude stad in maak kennis met de vele winkeltjes, restaurants en bars. Of bezoek een museum (leuk en interessant is het Maritiem Museum) en ga naar Kalmar Slott, het best behouden gebleven kasteel in renaissancestijl in Noord-Europa. En… vanuit de stad rijd je via de zes kilometer lange brug zo naar het eiland Öland, de kleinste provincie van Zweden. Het eiland ademt een relaxte sfeer uit en er is een overvloed aan vogels en natuur. Hier wandel je op z’n best! Heb je de tijd, rijd dan naar Ottenby gelegen op het zuidelijkste puntje van het eiland. Hier staat de ‘Lange Jan’, één van de bekendste vuurtorens van Öland. Ottenby wordt tijdens de vogeltrek overigens druk bezocht door Europese vogelliefhebbers. Je vindt hier dan ook een heel leuk en interactief vogelmuseum. Leuk voor jong en oud!

Generic 728x90

Met de fiets het spoor op

Wil je in de herfstvakantie echt iets bijzonders doen. Ga dan het spoor op. Met een lorriefiets met ijzeren wielen zoef je al trappend over een verlaten spoor dwars door de Zweedse natuur. Hoe bijzonder is dat! Station Sågen in Dalarna in Midden-Zweden biedt een volledig verzorgde midweek aan. Uiteraard ga je deze week railfietsen waarbij de Nederlandse Edith je voorziet van een goed gevulde picknickmand. Na afloop kun je lekker bijkomen in de sauna. Ook twee dagen hiken met een overnachting in een wildernishut zijn inclusief. Bestemming is het Nationale park Fulufjället waar je onder meer de hoogste waterval van Zweden vindt. Bij aankomst op het station kun je nog een dag gaan mountainbiken of al wandelend de omgeving verkennen. Na afloop ga je met z’n allen een heerlijk diner bereiden in de open lucht. Ondertussen wordt de hottub warm gestookt. Dus… na het diner het warme bad in en… uitbuiken maar!

Adrenalinekick

Toe aan wat adrenaline? Dan is Orbaden Zip & Climb, de naam van een adventure park in Midden-Zweden, een aanrader tijdens de herfstvakantie. Je avontuur begint met een wandeling op een steile helling. Eenmaal boven is het uitzicht over de Ljusnan vallei werkelijk fantastisch. Maar… dan moet je nog naar beneden! Via een platform suis je met de zipline, met zicht op het meer en bomen links en rechts van, in een razend tempo naar de overkant. Dit was echter slecht een inkomertje, want er staat nog een zipline van zo’n 500 meter op te wachten. En… alsof dat nog niet genoeg is beland je even later in het klimbos waar je als laatste een hoge toren bereikt. Hier ga je al abseilend naar beneden zodat je even later eindelijk weer vaste grond aan je voeten hebt. Je avontuur duurt zo’n drie uur, maar daarna kun je heerlijk bijkomen in de nabijgelegen brasserie waar je heerlijke biologische maaltijden voorgeschoteld krijgt. Alles wat je eet, komt van eigen land of van lokale boeren en telers. In de brasserie is ook brouwerij Organic Smash gevestigd. Op deze manier krijg je altijd een biertje die past bij jouw maaltijd.

Lees onze ervaingen in Zweden

Skiën in Zweden

Ben je op zoek naar een heel bijzondere wintervakantie? Verruil je jaarlijkse skitrip naar de Alpen dan eens voor een winteravontuur in Zweden. De regio Värmland in Midden-Zweden biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke winterbeleving. Wat dacht je van het maken van een avontuurlijke sneeuwscootertocht? Of ga op pad met enthousiast blaffende husky’s. Ook kun je de natuur in met speciale sneeuwschoenen waarbij je op plekjes komt die onbereikbaar zijn met gewone schoenen. Onderweg kom de bekende Zweedse rode huisjes in een wit landschap tegen en zie je dicht bevroren meren waarop je kunt schaatsen en ijsvissen. Daarna heerlijk opwarmen in de sauna. Inspanning en ontspanning gaan hier hand in hand. En… misschien zie je ’s avonds wel het magische noorderlicht. En, o ja, je kunt er natuurlijk ook geweldig skiën! Midden-Zweden is puur, prachtig en avontuurlijk.

 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder