Een hond? Dat is dan 2,50 per nacht

0.95 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisWe gaan een paar weken met de camper op pad en nemen, omdat we haar nu eenmaal hebben, de hond gezellig mee. Ver van huis gaan we niet: het is een rondje door stukjes van vier landen: Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Gewoon een beetje rondrijden en zien waar we uitkomen. En overnachten.

In Nederland en Duitsland doen we dat meestal op camperplaatsen. Niet dat die allemaal even geweldig zijn, maar ach, het is alleen om te slapen en je hebt met een camper in principe geen faciliteiten nodig. Het tarief is dan ook lager dan dat van een camping, waar je immers wel zaken als douches en toiletten hebt. Omdat in Luxemburg het aantal camperplaatsen minimaal blijkt te zijn overnachten we dus wel op campings. En op campings, overigens niet alleen in Luxemburg, komt een wonderlijk fenomeen om de hoek kijken: je moet betalen voor je hond.

De allerleukste familievakanties van Vacanceselect!

Douche, toilet, speeltuin

Onze hond slaapt in de camper, maakt geen gebruik van douche, toilet, zwembad of speeltuin en ze krijgt ook niets te eten in het campingrestaurant. Waar ze vaak niet eens in mag.  Ook hoeft ze niet in het ballenbad en slaat ze het campingentertainment over. Voor haar is er op zo’n camping dan ook helemaal niets, en geen enkele voorziening. Niet eens een stukje gras om een plas te doen. Je moet je dier mee buiten de camping nemen in de hoop dat er ergens een plekje is waar ze  de natuur even haar gang kan laten gaan. Waarom moet je dan bedragen betalen tot wel 2,50 per hond per nacht? Om ongelukjes op te laten ruimen? Nee, want mocht je hond zijn behoefte niet meer kunnen ophouden tot buiten de camping, dan ruim je dat echt wel op. En als je dat ‘vergeet’ dan vermoed ik dat andere campinggasten je wel fijntjes op het dampende hoopje wijzen.

Betalen voor je hond. Gewoon voor helemaal niets. Wat is de reden hiervoor? Ik vroeg het aan een van de campingeigenaren en hij zei: "Dat vraag ik gewoon altijd. Dat is het tarief." Dat er voor de hond geen enkele voorziening was vond hij geen probleem. En dat begrijp ik niet. Ben ik de enige die dit niet snapt?

Reacties  

 
#1 Andrea 24-09-2016 08:14
Ik werk al jaren op Franse campings en overal wordt voor honden betaald. Veel eigenaren ruimen niet de 'ongelukjes' op, waardoor veel extra werk voor onderhoudsmensen op de camping en het stinkt. Mensen laten betalen betekent ook overlast voorkomen omdat dan niet iedereen zijn hond meeneemt. Het voorkomt ook agressieve en/of blaffende honden alleen op de plaats of in de verhuurlocatie als hun eigenaar een dagje weg is. En wat is nu 2,50 € per dag op een hele vakantie? Sommige campings vragen 3 tot 10 € per dag. Misschien kunt u nu een beetje begrijpen waarom u moet betalen voor uw hond? En een campingeigenaar hoeft niet uit te leggen waarom u voor uw hond moet betalen, al ben ik het er mee eens dat dit antwoord niet erg klantvriendelijk was.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder