Een hond? Dat is dan 2,50 per nacht

0.95 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisWe gaan een paar weken met de camper op pad en nemen, omdat we haar nu eenmaal hebben, de hond gezellig mee. Ver van huis gaan we niet: het is een rondje door stukjes van vier landen: Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Gewoon een beetje rondrijden en zien waar we uitkomen. En overnachten.

In Nederland en Duitsland doen we dat meestal op camperplaatsen. Niet dat die allemaal even geweldig zijn, maar ach, het is alleen om te slapen en je hebt met een camper in principe geen faciliteiten nodig. Het tarief is dan ook lager dan dat van een camping, waar je immers wel zaken als douches en toiletten hebt. Omdat in Luxemburg het aantal camperplaatsen minimaal blijkt te zijn overnachten we dus wel op campings. En op campings, overigens niet alleen in Luxemburg, komt een wonderlijk fenomeen om de hoek kijken: je moet betalen voor je hond.

De allerleukste familievakanties van Vacanceselect!

Douche, toilet, speeltuin

Onze hond slaapt in de camper, maakt geen gebruik van douche, toilet, zwembad of speeltuin en ze krijgt ook niets te eten in het campingrestaurant. Waar ze vaak niet eens in mag.  Ook hoeft ze niet in het ballenbad en slaat ze het campingentertainment over. Voor haar is er op zo’n camping dan ook helemaal niets, en geen enkele voorziening. Niet eens een stukje gras om een plas te doen. Je moet je dier mee buiten de camping nemen in de hoop dat er ergens een plekje is waar ze  de natuur even haar gang kan laten gaan. Waarom moet je dan bedragen betalen tot wel 2,50 per hond per nacht? Om ongelukjes op te laten ruimen? Nee, want mocht je hond zijn behoefte niet meer kunnen ophouden tot buiten de camping, dan ruim je dat echt wel op. En als je dat ‘vergeet’ dan vermoed ik dat andere campinggasten je wel fijntjes op het dampende hoopje wijzen.

Betalen voor je hond. Gewoon voor helemaal niets. Wat is de reden hiervoor? Ik vroeg het aan een van de campingeigenaren en hij zei: "Dat vraag ik gewoon altijd. Dat is het tarief." Dat er voor de hond geen enkele voorziening was vond hij geen probleem. En dat begrijp ik niet. Ben ik de enige die dit niet snapt?

Reacties  

 
#1 Andrea 24-09-2016 08:14
Ik werk al jaren op Franse campings en overal wordt voor honden betaald. Veel eigenaren ruimen niet de 'ongelukjes' op, waardoor veel extra werk voor onderhoudsmensen op de camping en het stinkt. Mensen laten betalen betekent ook overlast voorkomen omdat dan niet iedereen zijn hond meeneemt. Het voorkomt ook agressieve en/of blaffende honden alleen op de plaats of in de verhuurlocatie als hun eigenaar een dagje weg is. En wat is nu 2,50 € per dag op een hele vakantie? Sommige campings vragen 3 tot 10 € per dag. Misschien kunt u nu een beetje begrijpen waarom u moet betalen voor uw hond? En een campingeigenaar hoeft niet uit te leggen waarom u voor uw hond moet betalen, al ben ik het er mee eens dat dit antwoord niet erg klantvriendelijk was.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder