Uit onderzoek is gebleken

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

We onderzoeken wat af. Nederland in of uit de Europese Unie, klimaatverandering en de luchtvaart, windmolenparken in de Noordzee; het zijn zomaar wat uiteenlopende studies van de afgelopen tijd. Ze hebben één ding gemeen: de resultaten passen of direct in het straatje van de opdrachtgever of ze zijn met een beetje creativiteit door deze of gene positief uit te leggen.

Laten we eerst die van het vliegen eens bij de kop pakken. De Universiteit van Reading (Engeland) heeft uitgevogeld dat luchtvaartmaatschappijen de komende jaren als gevolg van de opwarming van de aarde steeds meer te maken krijgen met vertragingen. Die ondernemingen moeten nu al dealen met extreme regenval, overstromingen, stormen en orkanen, zaken die de vliegschema’s behoorlijk in de war kunnen schoppen, maar ‘als de klimaatveranderingen doorzetten’, stellen de onderzoekers, ‘is de kans groot dat dit soort gebeurtenissen meer gaat plaatsvinden’. In zo’n geval kun je als reiziger dus maar beter goed verzekerd het luchtruim kiezen. En dat treft, want de studie is naar buiten gebracht door Reisverzekering.nl.

En dan de windmolens. Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort raken volledig uit de gratie bij de toerist, als wordt besloten om voor de kust van deze gemeenten windmolens in de Noordzee te plaatsen. De maximale schade? Pakweg 210 miljoen euro minder bestedingen in de toeristische sector en een verlies van 5900 banen, zo heeft onderzoek op initiatief van de vier kustgemeenten uitgewezen. Klaarblijkelijk verklaren zo ongeveer alle Duitse families Durchschnitt dit deel van de Nordseeküste direct voor besmet, mochten er inderdaad molens aan de horizon worden geplaatst. 'De toerist wil vanaf het strand gewoon vrij uitzicht hebben in de richting van Engeland', hoorden we - vrij vertaald - een wethouder uit een van de bedreigde gemeenten op de radio verklaren.

Ook dat is kennelijk ooit onderzocht, want een gemeentebestuurder kan in dit geval natuurlijk niet op zijn gevoel af gaan. Overigens heeft een korte populairwetenschappelijke studie, gisteravond gehouden aan de keukentafel, aan het licht gebracht dat we deze zomer de stranden van Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort sowieso mijden.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder