Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Luxe vakantiehuis©pixabay_giovanni_cg
Luxe vakantiehuis©pixabay_giovanni_cg

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

De wens van privé en luxe bestaat onder Nederlandse vakantiegangers al enige tijd, maar heeft als gevolg van de coronapandemie een boost gekregen. Stellen, gezinnen, kleine reisgezelschappen; niet zelden werden en worden luxe vakantiehuizen in Nederland gehuurd om de vrije periode zo aangenaam en onbekommerd in de eigen kring te kunnen doorbrengen. Met een boek op het terras, met een drankje langs de rand van het eigen zwembad of heerlijk in de avondzon in de jacuzzi even bijpraten over de prachtige dag. En dat allemaal op de mooiste plekken van ons land; soms diep weggestoken in de natuur of pal aan de kust.

Luxe ver weg of lekker dichtbij

Niets voor niets is de populariteit van luxe vakantieaccommodaties in de afgelopen maanden ongekend toegenomen, zowel van die in eigen land als over de grens. En nu het reizen naar verre bestemmingen weer op gang is gekomen, groeit ook de vraag naar luxe verblijven in exotische oorden. Wat te denken van bijvoorbeeld het huren van luxe vakantiehuizen op de Malediven, Bali of Thailand? Superrelaxed genieten van een strakblauwe zee en parelwitte stranden en dat alles bij een hoogst aangename temperatuur. Zo’n avontuur behoort inmiddels gelukkig weer tot de mogelijkheden. Maar ook veel dichterbij, in de ons omringende landen en dieper in Europa, is er volop keus. Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en België zijn vakantielanden die het ook op het gebied van aanbod in luxe vakantiehuizen steeds beter doen.

Extra genieten op een vakantiepark

Wil je in de vakantie echt alles om je heen, dan huur je een huis op een luxe vakantiepark. De meeste accommodaties op een park hebben de bekende faciliteiten van thuis, zoals een keuken met uitgebreide installaties, een zithoek en diverse slaapkamers. Maar als het deze keer extra luxe mag zijn, dan kan worden gekozen voor huizen met bijvoorbeeld wellness-onderdelen als sauna, spa of jacuzzi. Kortom, je kunt je vakantie zo luxe maken als je zelf wilt.

Voor sommigen is dat laatste helemaal geen discussie meer. Enkele vrienden van ons kunnen simpelweg niet meer op reis zonder dat er sprake is van veel luxe in hun vakantieverblijf. ‘De ideale vakantie is een luxe vakantie’ is inmiddels hun motto.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder