Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Luxe vakantiehuis©pixabay_giovanni_cg
Luxe vakantiehuis©pixabay_giovanni_cg

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

De wens van privé en luxe bestaat onder Nederlandse vakantiegangers al enige tijd, maar heeft als gevolg van de coronapandemie een boost gekregen. Stellen, gezinnen, kleine reisgezelschappen; niet zelden werden en worden luxe vakantiehuizen in Nederland gehuurd om de vrije periode zo aangenaam en onbekommerd in de eigen kring te kunnen doorbrengen. Met een boek op het terras, met een drankje langs de rand van het eigen zwembad of heerlijk in de avondzon in de jacuzzi even bijpraten over de prachtige dag. En dat allemaal op de mooiste plekken van ons land; soms diep weggestoken in de natuur of pal aan de kust.

Luxe ver weg of lekker dichtbij

Niets voor niets is de populariteit van luxe vakantieaccommodaties in de afgelopen maanden ongekend toegenomen, zowel van die in eigen land als over de grens. En nu het reizen naar verre bestemmingen weer op gang is gekomen, groeit ook de vraag naar luxe verblijven in exotische oorden. Wat te denken van bijvoorbeeld het huren van luxe vakantiehuizen op de Malediven, Bali of Thailand? Superrelaxed genieten van een strakblauwe zee en parelwitte stranden en dat alles bij een hoogst aangename temperatuur. Zo’n avontuur behoort inmiddels gelukkig weer tot de mogelijkheden. Maar ook veel dichterbij, in de ons omringende landen en dieper in Europa, is er volop keus. Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en België zijn vakantielanden die het ook op het gebied van aanbod in luxe vakantiehuizen steeds beter doen.

Extra genieten op een vakantiepark

Wil je in de vakantie echt alles om je heen, dan huur je een huis op een luxe vakantiepark. De meeste accommodaties op een park hebben de bekende faciliteiten van thuis, zoals een keuken met uitgebreide installaties, een zithoek en diverse slaapkamers. Maar als het deze keer extra luxe mag zijn, dan kan worden gekozen voor huizen met bijvoorbeeld wellness-onderdelen als sauna, spa of jacuzzi. Kortom, je kunt je vakantie zo luxe maken als je zelf wilt.

Voor sommigen is dat laatste helemaal geen discussie meer. Enkele vrienden van ons kunnen simpelweg niet meer op reis zonder dat er sprake is van veel luxe in hun vakantieverblijf. ‘De ideale vakantie is een luxe vakantie’ is inmiddels hun motto.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder