De Zwaluwhoeve in andere handen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zwaluwhoeve overgenomenDe Zwaluwhoeve, het sauna-, beauty- en wellnessresort in Harderwijk, heeft een andere eigenaar. Harald van Panhuis heeft zijn aandelen in het Gelderse bedrijf overgedaan aan International Wellness Resorts (IWR). Met de overname heeft IWR nu vijf wellnessresorts in Nederland. Naast de Zwaluwhoeve zijn dat de Veluwse Bron (Emst), Thermen Tilburg, Thermen Geldrop en Elysium (Bleiswijk).


Oprichter Gert van der Steen van IWR denkt aan meer overnames, ook over de grens. “Er zijn altijd meer interessante bedrijven te koop,” aldus Van der Steen in De Stentor. “In Vlaanderen zijn een paar mooie bedrijven. En ja, ik ben mijn Duitse taal ook weer een beetje aan het oefenen.”
Volgens Van der Steen blijven alle bedrijven hun eigen identiteit behouden als het gaat om wellness en welbevinden. “De winst van deze overname zit in de schaalvergroting. Door groter te worden, kunnen we meer kwaliteit in huis halen en meer kwaliteit bieden aan de gasten.”

De Zwaluwhoeve of een andere sauna uitproberen? Boek je sauna met korting

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder