'Gewoon op reis naar Noord-Korea'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Reizen naar Noord-KoreaDe oorlogsdreiging op het Koreaanse schiereiland en de recent verscherpte reisadviezen leiden er vooralsnog niet toe dat reisorganisaties hun reizen naar Noord-Korea annuleren. Alle geplande reizen gaan door en reizigers haken niet af, aldus de Volkskrant. De krant baseert zich op een rondgang van het ANP langs diverse reisbureaus, die zijn gespecialiseerd in reizen naar het stalinistische land.De reisorganisatie VNC Asia liet dinsdag wel weten geregeld contacten te onderhouden met de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, die als vertegenwoordiging optreedt voor Nederlanders in Noord-Korea. Touroperator Koning Aap heeft ook geen wijzigingen aangebracht in zijn reisschema naar het Aziatische land. Your Planet, die in juli, augustus en september groepsreizen heeft gepland, liet ook weten dat die trips gewoon doorgaan.

Ontraden

Beide organisaties houden nauwlettend het nieuws in de gaten en in noodgevallen wordt een reis geannuleerd, meldden woordvoerders. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag meldde vorige week dat niet-essentiële reizen naar Noord-Korea worden ontraden. Reizigers zijn niet verplicht dat advies op te volgen.
In Nederland is het overgrote deel van de reisorganisatoren bij het Calamiteitenfonds aangesloten. De taak van het fonds is om in noodgevallen reisgeld aan klanten terug te betalen.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder