Meer toeristen naar Spanje en Griekenland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran Canaria
Puur op reis: Gran Canaria
Na de teleurstellende boekingscijfers van de afgelopen tijd zitten Griekenland en Spanje, ondanks de aanhoudende crisis in deze landen, toch weer in de lift, zo blijkt uit onderzoek van reisaanbieder Tjingo.nl. Dit wordt ook bevestigd door zowel het Spaans als Grieks Verkeersbureau. Tjingo deed onderzoek naar de populariteit van de Griekse en Spaanse eilanden. Ook de Spaanse costa’s werden onder de loep genomen. Uit het onderzoek blijkt dat zeker Spanje een populaire vakantiebestemming is. Toch gaan Nederlanders ook weer graag naar de Griekse eilanden.

Populaire Spaanse costa’s

Spanje is altijd al een populaire bestemming geweest onder de Nederlanders, zo blijkt ook weer uit de boekingscijfers van  de afgelopen jaren. In 2011 had Spanje, net als vele andere landen, te maken met een daling van het aantal boekingen. In 2012 klom Spanje weer omhoog en waren de costa’s weer populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders.

De Costa del Sol, met bekende plaatsen als Torremolinos, Marbella en Torre de Mar, is met 42 procent veruit de populairste kustregio van Spanje. Dit kustgebied maakte, met een stijging van 8 procent ten opzichte van 2011, tevens de grootste groei door. De Costa Dorada met haar lange, brede stranden aan de oostkust van Spanje en plaatsen als Barcelona, Salou en La Pineda scoren constant met 16 procent bezoekers. De Costa Brava met plaatsen als Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar nam met 5 procent in populariteit toe.

De populairste Spaanse eilanden

Opvallend is dat de Spaanse eilanden tegenwoordig populairder zijn dan de Spaanse costa’s. Gran Canaria was in 2012 met 31 priocent het meest geliefde eiland. Met name partyeiland Ibiza is flink in opkomst. De top 3 van best gewaardeerde Spaanse eilanden: Tenerife, Gran Canaria en Mallorca.

Welke Spaanse bestemmingen zijn minder gewild?

De Costa Blanca (o.a. Benidorm) nam met  7 procent in populariteit af. Ook het aantal boekingen naar het Spaanse eiland Fuertaventura neemt door de jaren heen af. Verder wordt ook het Canarische Eiland La Palma steeds minder aantrekkelijk gevonden en dalen de boekingen daar met maar liefst 49 procent ten opzichte van 2009.

Waar je moet zijn in Griekenland

De Griekse eilanden zijn flink getroffen door de lokale crisis, maar lijken weer in de lift te zitten. De boekingen naar het populaire Kreta zijn in 2012, in vergelijking met 2011, met 29 procent toegenomen. Ook het eiland Kos is geliefd onder toeristen en is ten opzichte van 2011 met 63 procent gestegen. In 2012 nam ook de populariteit van het eiland Rhodos weer toe, namelijk met 31 procent. Samos en Corfu lijken daarentegen definitief uit de gratie bij de Nederlandse toerist. Op deze eilanden is nog weinig herstel te zien.

De verwachtingen voor 2013

Uit de trends voor 2013 kan worden geconcludeerd dat vroegboekers voornamelijk weer naar de Costa del Sol boeken. Ook de Costa del Maresme met plaatsen als Calella, Malgrat de Mar en Pineda de Mar neemt in populariteit toe. De Costa Brava wordt waarschijnlijk, zoals gebruikelijk voor deze kustregio, weer door de laatboekers geboekt. De eerste cijfers voor de Spaanse en Griekse eilanden van 2013 laten sterke overeenkomsten zien met de boekingen van het afgelopen jaar.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder