Meer toeristen naar Spanje en Griekenland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gran Canaria
Puur op reis: Gran Canaria
Na de teleurstellende boekingscijfers van de afgelopen tijd zitten Griekenland en Spanje, ondanks de aanhoudende crisis in deze landen, toch weer in de lift, zo blijkt uit onderzoek van reisaanbieder Tjingo.nl. Dit wordt ook bevestigd door zowel het Spaans als Grieks Verkeersbureau. Tjingo deed onderzoek naar de populariteit van de Griekse en Spaanse eilanden. Ook de Spaanse costa’s werden onder de loep genomen. Uit het onderzoek blijkt dat zeker Spanje een populaire vakantiebestemming is. Toch gaan Nederlanders ook weer graag naar de Griekse eilanden.

Populaire Spaanse costa’s

Spanje is altijd al een populaire bestemming geweest onder de Nederlanders, zo blijkt ook weer uit de boekingscijfers van  de afgelopen jaren. In 2011 had Spanje, net als vele andere landen, te maken met een daling van het aantal boekingen. In 2012 klom Spanje weer omhoog en waren de costa’s weer populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders.

De Costa del Sol, met bekende plaatsen als Torremolinos, Marbella en Torre de Mar, is met 42 procent veruit de populairste kustregio van Spanje. Dit kustgebied maakte, met een stijging van 8 procent ten opzichte van 2011, tevens de grootste groei door. De Costa Dorada met haar lange, brede stranden aan de oostkust van Spanje en plaatsen als Barcelona, Salou en La Pineda scoren constant met 16 procent bezoekers. De Costa Brava met plaatsen als Blanes, Lloret de Mar en Tossa de Mar nam met 5 procent in populariteit toe.

De populairste Spaanse eilanden

Opvallend is dat de Spaanse eilanden tegenwoordig populairder zijn dan de Spaanse costa’s. Gran Canaria was in 2012 met 31 priocent het meest geliefde eiland. Met name partyeiland Ibiza is flink in opkomst. De top 3 van best gewaardeerde Spaanse eilanden: Tenerife, Gran Canaria en Mallorca.

Welke Spaanse bestemmingen zijn minder gewild?

De Costa Blanca (o.a. Benidorm) nam met  7 procent in populariteit af. Ook het aantal boekingen naar het Spaanse eiland Fuertaventura neemt door de jaren heen af. Verder wordt ook het Canarische Eiland La Palma steeds minder aantrekkelijk gevonden en dalen de boekingen daar met maar liefst 49 procent ten opzichte van 2009.

Waar je moet zijn in Griekenland

De Griekse eilanden zijn flink getroffen door de lokale crisis, maar lijken weer in de lift te zitten. De boekingen naar het populaire Kreta zijn in 2012, in vergelijking met 2011, met 29 procent toegenomen. Ook het eiland Kos is geliefd onder toeristen en is ten opzichte van 2011 met 63 procent gestegen. In 2012 nam ook de populariteit van het eiland Rhodos weer toe, namelijk met 31 procent. Samos en Corfu lijken daarentegen definitief uit de gratie bij de Nederlandse toerist. Op deze eilanden is nog weinig herstel te zien.

De verwachtingen voor 2013

Uit de trends voor 2013 kan worden geconcludeerd dat vroegboekers voornamelijk weer naar de Costa del Sol boeken. Ook de Costa del Maresme met plaatsen als Calella, Malgrat de Mar en Pineda de Mar neemt in populariteit toe. De Costa Brava wordt waarschijnlijk, zoals gebruikelijk voor deze kustregio, weer door de laatboekers geboekt. De eerste cijfers voor de Spaanse en Griekse eilanden van 2013 laten sterke overeenkomsten zien met de boekingen van het afgelopen jaar.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder