Zwitserse toeriste verkracht in India

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

India
India
In de deelstaat Madhya Pradesh in India is een Zwitserse vrouw, die met haar man op fietsvakantie was, het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De Indiase politie meldt dat er 8 verdachten zijn aangehouden. Het echtpaar bezocht gisteren de tempelstad Orchha en zetten daarna in de buurt van een dorp nabij Datia hun tent op. Daar werden ze vrijdagavond overvallen door acht mannen. De overvallers sloegen de echtgenoot in elkaar met stokken, vergrepen zich aan de vrouw en gingen er vervolgens met een telefoon, laptop en geld vandoor.

De politie spoorde 13 mannen op. Na verhoor zijn er 6 vrijgelaten. De 39-jarige vrouw werd vandaag opgenomen in een ziekenhuis in de stad Gwalior en volgens tests is de verkrachting bevestigd. Volgens de BBS is de vrouw bij bewustzijn en heeft ze met de lokale autoriteiten gesproken.

Verkrachting schering en inslag
Verkrachtingen zijn in India schering en inslag. Dat er de laatste tijd veel aandacht voor is, komt na de verkrachting van een 23-jarige Indiase vrouw in een bus in New Delhi. Zij overleed later aan de gevolgen van de brute aanval.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder