Zwitserse toeriste verkracht in India

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

India
India
In de deelstaat Madhya Pradesh in India is een Zwitserse vrouw, die met haar man op fietsvakantie was, het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De Indiase politie meldt dat er 8 verdachten zijn aangehouden. Het echtpaar bezocht gisteren de tempelstad Orchha en zetten daarna in de buurt van een dorp nabij Datia hun tent op. Daar werden ze vrijdagavond overvallen door acht mannen. De overvallers sloegen de echtgenoot in elkaar met stokken, vergrepen zich aan de vrouw en gingen er vervolgens met een telefoon, laptop en geld vandoor.

De politie spoorde 13 mannen op. Na verhoor zijn er 6 vrijgelaten. De 39-jarige vrouw werd vandaag opgenomen in een ziekenhuis in de stad Gwalior en volgens tests is de verkrachting bevestigd. Volgens de BBS is de vrouw bij bewustzijn en heeft ze met de lokale autoriteiten gesproken.

Verkrachting schering en inslag
Verkrachtingen zijn in India schering en inslag. Dat er de laatste tijd veel aandacht voor is, komt na de verkrachting van een 23-jarige Indiase vrouw in een bus in New Delhi. Zij overleed later aan de gevolgen van de brute aanval.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder