Vanaf 2014 weer vloeistoffen in handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Waterfles
Waterfles
water.jpgFlesje water, tandpasta, lenzenvloeistof en andere vloeistoffen. Zijn de verpakkingen groter dan 100 ml dan mag je dat, als je gaat vliegen, sinds november 2006 niet meer meenemen in je handbagage. De maatregel werd ingesteld na een verijdelde aanslag op de luchthaven van Heathrow. Ook scherpe voorwerpen zijn verboden. Maar lijkt de regelgeving op alle vliegvelden uniform, in de praktijk blijkt dat je vanaf de ene luchthaven gewoon je nagelvijl kunt meenemen terwijl je op een ander vliegveld het ding in de afvalcontainer moet gooien. Voor wat die vloeistoffen betreft worden vanaf eind januari 2014 de regels versoepeld.

Dan kunnen vloeistoffen worden geanalyseerd door speciale scanners die op alle vliegvelden geplaatst worden en mag babyvoeding, medicijnen en op de luchthaven gekochte vloeistoffen gewoon weer mee het vliegtuig in. 

Die vloeistofscanners worden op dit moment getest. In Nederland gebeurt dat bij TNO in Rijswijk. Er worden geen uitspraken gedaan over hoe de scanners werken. Na de versoepeling van de regels in 2014 zal worden bekeken of uiteindelijk het verbod op het meenemen van vloeistof vanaf 2015 helemaal opgeheven wordt. Is dat het geval dan kun je bijvoorbeeld ook weer een grote fles water meenemen het vliegtuig in.

De nieuwe regels schelen niet alleen een heleboel ergernis voor reizigers, maar ook wordt de afvalberg, die ontstaat door al die in beslag genomen vloeistoffen en gels, behoorlijk minder. Nu wordt er maandelijks door de Schiphol Group (Schiphol, Eindhoven, Lelystad, Rotterdam) 15.000 kilo weggegooid.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder