Vanaf 2014 weer vloeistoffen in handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Waterfles
Waterfles
water.jpgFlesje water, tandpasta, lenzenvloeistof en andere vloeistoffen. Zijn de verpakkingen groter dan 100 ml dan mag je dat, als je gaat vliegen, sinds november 2006 niet meer meenemen in je handbagage. De maatregel werd ingesteld na een verijdelde aanslag op de luchthaven van Heathrow. Ook scherpe voorwerpen zijn verboden. Maar lijkt de regelgeving op alle vliegvelden uniform, in de praktijk blijkt dat je vanaf de ene luchthaven gewoon je nagelvijl kunt meenemen terwijl je op een ander vliegveld het ding in de afvalcontainer moet gooien. Voor wat die vloeistoffen betreft worden vanaf eind januari 2014 de regels versoepeld.

Dan kunnen vloeistoffen worden geanalyseerd door speciale scanners die op alle vliegvelden geplaatst worden en mag babyvoeding, medicijnen en op de luchthaven gekochte vloeistoffen gewoon weer mee het vliegtuig in. 

Die vloeistofscanners worden op dit moment getest. In Nederland gebeurt dat bij TNO in Rijswijk. Er worden geen uitspraken gedaan over hoe de scanners werken. Na de versoepeling van de regels in 2014 zal worden bekeken of uiteindelijk het verbod op het meenemen van vloeistof vanaf 2015 helemaal opgeheven wordt. Is dat het geval dan kun je bijvoorbeeld ook weer een grote fles water meenemen het vliegtuig in.

De nieuwe regels schelen niet alleen een heleboel ergernis voor reizigers, maar ook wordt de afvalberg, die ontstaat door al die in beslag genomen vloeistoffen en gels, behoorlijk minder. Nu wordt er maandelijks door de Schiphol Group (Schiphol, Eindhoven, Lelystad, Rotterdam) 15.000 kilo weggegooid.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder