Vanaf 2014 weer vloeistoffen in handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Waterfles
Waterfles
water.jpgFlesje water, tandpasta, lenzenvloeistof en andere vloeistoffen. Zijn de verpakkingen groter dan 100 ml dan mag je dat, als je gaat vliegen, sinds november 2006 niet meer meenemen in je handbagage. De maatregel werd ingesteld na een verijdelde aanslag op de luchthaven van Heathrow. Ook scherpe voorwerpen zijn verboden. Maar lijkt de regelgeving op alle vliegvelden uniform, in de praktijk blijkt dat je vanaf de ene luchthaven gewoon je nagelvijl kunt meenemen terwijl je op een ander vliegveld het ding in de afvalcontainer moet gooien. Voor wat die vloeistoffen betreft worden vanaf eind januari 2014 de regels versoepeld.

Dan kunnen vloeistoffen worden geanalyseerd door speciale scanners die op alle vliegvelden geplaatst worden en mag babyvoeding, medicijnen en op de luchthaven gekochte vloeistoffen gewoon weer mee het vliegtuig in. 

Die vloeistofscanners worden op dit moment getest. In Nederland gebeurt dat bij TNO in Rijswijk. Er worden geen uitspraken gedaan over hoe de scanners werken. Na de versoepeling van de regels in 2014 zal worden bekeken of uiteindelijk het verbod op het meenemen van vloeistof vanaf 2015 helemaal opgeheven wordt. Is dat het geval dan kun je bijvoorbeeld ook weer een grote fles water meenemen het vliegtuig in.

De nieuwe regels schelen niet alleen een heleboel ergernis voor reizigers, maar ook wordt de afvalberg, die ontstaat door al die in beslag genomen vloeistoffen en gels, behoorlijk minder. Nu wordt er maandelijks door de Schiphol Group (Schiphol, Eindhoven, Lelystad, Rotterdam) 15.000 kilo weggegooid.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder