Ontdek 'Tuin 2.0' in Keukenhof

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Inspiratietuin
Inspiratietuin
Keukenhof heeft 7 eigentijdse inspiratietuinen ingericht. Ze hebben het formaat van een gemiddelde achtertuin en de prachtige Hollandse bolbloemen gaan prima samen met tuintrend TUIN 2.0. Want ook de tuin is onderhevig aan trends. De TUIN 2.0 t rend is uitgewerkt in diverse stijlen, toont wat wereldwijd populair is en inspireert om er zelf mee aan de slag te gaan.

De tuin is steeds meer een verlengstuk van de huiskamer en dat vertaalt zich naar de inrichting en naar wat er zoal groeit en bloeit. Ook daken op huizen en gebouwen worden steeds vaker ingericht als sier- of moestuin. Want de moestuin is weer helemaal 'in'. Bloembollen-op-Pot brengen kleuraccenten en verbinden binnen en buiten met elkaar. De tuin als onderdeel van de dagelijkse levenssfeer. Dat is TUIN 2.0. Keukenhof vertaalde deze tuintrend naar 7 inspiratietuinen.

 Tuin 2.0 - Kitchen Garden

Kitchen Garden is samen slim en creatief tuinieren op een natuurvriendelijke manier. Daken, braakliggend terrein en plantsoenen, maar ook schooltuinen krijgen een nieuwe functie. Buurtbewoners veranderen deze ruimtes gezamenlijk in een groene oase met vrolijke bloemen, planten, groente en fruit. Zelfgekweekte sla en tomaatjes komen direct vanuit de tuin op tafel. De overvloedige oogst wordt geruild of verkocht op spontaan georganiseerde marktjes of via internet. Wanneer de gezamenlijk geplante bloembollen tot bloei komen wordt de tuin vrolijk en levendig.

Tuin 2.0 – Souvenir Garden

Dit is een persoonlijke, knusse tuin met een bonte verzameling aan bloemen, planten en allerlei souvenirs uit alle windstreken. Een mooie kruik uit Spanje, bijzondere potten uit Marokko, een beeld uit Thailand; ze brengen blijvende herinneringen in de tuin. Op zonnige plekjes kan de tuinliefhebber van vroeg tot laat buiten zitten. Tropische planten gedijen goed in deze beschutte tuin en versterken het vakantiegevoel. Je waant je even in een andere wereld, en dat in je eigen achtertuin! De tulpen en narcissoorten herinneren aan de lentetuin van het ouderlijk huis of dragen de naam van een van de gezinsleden.

 Tuin 2.0 - Quiet Garden

Hier vind je rust na een drukke dag. Geen telefoon, Wi-Fi, of iPad, maar stilte is wat deze tuin te bieden heeft. Mediteren of yoga beoefenen in een lenteveld vol bolbloemen geeft weer nieuwe energie. Bij deze tuin past een beplanting van lieflijke blauwe druifjes, scilla’s en tulpen in zachte harmonieuze kleuren. De Quiet Garden combineert schoonheid en rust en is een weldaad voor lichaam en geest. Hier staat de tijd even stil en moet er even helemaal niets.

 Tuin 2.0 - Easy Garden

Een Easy Garden is een sfeervolle, gezellige tuin die een verlengstuk vormt van de woning. In deze ultieme familietuin kun je heerlijk relaxen. Kies maar uit: vissen aan het water, met een boek op de bank liggen of vanuit een comfortabele stoel met dikke kussen genieten van de groene schoonheid om je heen. Ook voor de kinderen is er een eigen plek waar zij kunnen chillen met vrienden.

Tuin 2.0 - Design Garden

Dit zijn zorgvuldig ontworpen tuinen waarbij alle elementen - beplanting, bestrating, muren, meubels en accessoires - onderdeel zijn van het design. Het gebruik van een kleur is tot in het uiterste doorgevoerd waardoor een rustig en modern beeld ontstaat. Wit is hierbij favoriet: fluwelen witte tulpen, Fritillaria Ivory Bells, witte anemonen, zilverwitte berkenstammen, witte wanden en witte meubels. Strak design in combinatie met natuur zorgen voor spannende contrasten.

 Tuin 2.0 - Camping Garden

Een wereldwijde trend is couchsurfing. Hierbij stel je op internet een slaapplek beschikbaar aan andere wereldburgers. Het sociale aspect staat voorop, je leert veel mensen kennen en laat hen trots je stad zien. De couch kan een bank zijn, maar ook een eigen kamer, een matje op de grond of een tent in de tuin. Uit couchsurfing in de tuin ontstaan micro campings, een betaalbaar en nieuw vakantie-alternatief. Voor tuinliefhebbers is dit een unieke kans om elkaar te ontmoeten en internationale kennis van bloemen en planten te delen: over bonsai snoeien in Japan, een tulpentuin in Amsterdam en lavendel in de Provence.

Tuin 2.0 – Robs Droomtuin

Eten, genieten en leven in de tuin is een trend die nog steeds aan een opmars bezig is. Tijdens zijn jaarlijkse bezoek aan tuinexpositie BLOOM in het Ierse Dublin viel het tv-tuinman Rob Verlinden op dat bloemen weer mogen. Alles kan en mag, en dat laat Rob zien in deze leeftuin. Plezier beleven aan groei en bloei staat centraal, met bijzonderestruiken en felgekleurde bolbloemen. In deze tuin kunt u koken, eten, relaxen bij haardvuur, er is een speelplek voor kids en in de kas kunt u eetbare bloemen en planten kweken. Zo mooi kan een functionele tuin zijn!

Keukenhof opent haar deuren van 21 maart tot en met 20 mei.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder