Ontdek 'Tuin 2.0' in Keukenhof

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Inspiratietuin
Inspiratietuin
Keukenhof heeft 7 eigentijdse inspiratietuinen ingericht. Ze hebben het formaat van een gemiddelde achtertuin en de prachtige Hollandse bolbloemen gaan prima samen met tuintrend TUIN 2.0. Want ook de tuin is onderhevig aan trends. De TUIN 2.0 t rend is uitgewerkt in diverse stijlen, toont wat wereldwijd populair is en inspireert om er zelf mee aan de slag te gaan.

De tuin is steeds meer een verlengstuk van de huiskamer en dat vertaalt zich naar de inrichting en naar wat er zoal groeit en bloeit. Ook daken op huizen en gebouwen worden steeds vaker ingericht als sier- of moestuin. Want de moestuin is weer helemaal 'in'. Bloembollen-op-Pot brengen kleuraccenten en verbinden binnen en buiten met elkaar. De tuin als onderdeel van de dagelijkse levenssfeer. Dat is TUIN 2.0. Keukenhof vertaalde deze tuintrend naar 7 inspiratietuinen.

 Tuin 2.0 - Kitchen Garden

Kitchen Garden is samen slim en creatief tuinieren op een natuurvriendelijke manier. Daken, braakliggend terrein en plantsoenen, maar ook schooltuinen krijgen een nieuwe functie. Buurtbewoners veranderen deze ruimtes gezamenlijk in een groene oase met vrolijke bloemen, planten, groente en fruit. Zelfgekweekte sla en tomaatjes komen direct vanuit de tuin op tafel. De overvloedige oogst wordt geruild of verkocht op spontaan georganiseerde marktjes of via internet. Wanneer de gezamenlijk geplante bloembollen tot bloei komen wordt de tuin vrolijk en levendig.

Tuin 2.0 – Souvenir Garden

Dit is een persoonlijke, knusse tuin met een bonte verzameling aan bloemen, planten en allerlei souvenirs uit alle windstreken. Een mooie kruik uit Spanje, bijzondere potten uit Marokko, een beeld uit Thailand; ze brengen blijvende herinneringen in de tuin. Op zonnige plekjes kan de tuinliefhebber van vroeg tot laat buiten zitten. Tropische planten gedijen goed in deze beschutte tuin en versterken het vakantiegevoel. Je waant je even in een andere wereld, en dat in je eigen achtertuin! De tulpen en narcissoorten herinneren aan de lentetuin van het ouderlijk huis of dragen de naam van een van de gezinsleden.

 Tuin 2.0 - Quiet Garden

Hier vind je rust na een drukke dag. Geen telefoon, Wi-Fi, of iPad, maar stilte is wat deze tuin te bieden heeft. Mediteren of yoga beoefenen in een lenteveld vol bolbloemen geeft weer nieuwe energie. Bij deze tuin past een beplanting van lieflijke blauwe druifjes, scilla’s en tulpen in zachte harmonieuze kleuren. De Quiet Garden combineert schoonheid en rust en is een weldaad voor lichaam en geest. Hier staat de tijd even stil en moet er even helemaal niets.

 Tuin 2.0 - Easy Garden

Een Easy Garden is een sfeervolle, gezellige tuin die een verlengstuk vormt van de woning. In deze ultieme familietuin kun je heerlijk relaxen. Kies maar uit: vissen aan het water, met een boek op de bank liggen of vanuit een comfortabele stoel met dikke kussen genieten van de groene schoonheid om je heen. Ook voor de kinderen is er een eigen plek waar zij kunnen chillen met vrienden.

Tuin 2.0 - Design Garden

Dit zijn zorgvuldig ontworpen tuinen waarbij alle elementen - beplanting, bestrating, muren, meubels en accessoires - onderdeel zijn van het design. Het gebruik van een kleur is tot in het uiterste doorgevoerd waardoor een rustig en modern beeld ontstaat. Wit is hierbij favoriet: fluwelen witte tulpen, Fritillaria Ivory Bells, witte anemonen, zilverwitte berkenstammen, witte wanden en witte meubels. Strak design in combinatie met natuur zorgen voor spannende contrasten.

 Tuin 2.0 - Camping Garden

Een wereldwijde trend is couchsurfing. Hierbij stel je op internet een slaapplek beschikbaar aan andere wereldburgers. Het sociale aspect staat voorop, je leert veel mensen kennen en laat hen trots je stad zien. De couch kan een bank zijn, maar ook een eigen kamer, een matje op de grond of een tent in de tuin. Uit couchsurfing in de tuin ontstaan micro campings, een betaalbaar en nieuw vakantie-alternatief. Voor tuinliefhebbers is dit een unieke kans om elkaar te ontmoeten en internationale kennis van bloemen en planten te delen: over bonsai snoeien in Japan, een tulpentuin in Amsterdam en lavendel in de Provence.

Tuin 2.0 – Robs Droomtuin

Eten, genieten en leven in de tuin is een trend die nog steeds aan een opmars bezig is. Tijdens zijn jaarlijkse bezoek aan tuinexpositie BLOOM in het Ierse Dublin viel het tv-tuinman Rob Verlinden op dat bloemen weer mogen. Alles kan en mag, en dat laat Rob zien in deze leeftuin. Plezier beleven aan groei en bloei staat centraal, met bijzonderestruiken en felgekleurde bolbloemen. In deze tuin kunt u koken, eten, relaxen bij haardvuur, er is een speelplek voor kids en in de kas kunt u eetbare bloemen en planten kweken. Zo mooi kan een functionele tuin zijn!

Keukenhof opent haar deuren van 21 maart tot en met 20 mei.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder