Recordaantal Duitsers naar Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitsers komen vooral voor de Nederlandse kustVoor het eerst in de geschiedenis hebben in één jaar tijd meer dan drie miljoen Duitsers een toeristisch dan wel zakelijk bezoek aan Nederland gebracht. Het record over 2012 is vandaag gemeld door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Een strandvakantie is de belangrijkste reden om naar Nederland te komen.Daarnaast steken de oosterburen volgens het NBTC graag de westgrens over omdat Nederland gastvrij en familievriendelijk is. Uit het jongste Holland Imago Onderzoek blijkt dat Duitsers ook de natuur en het landschap in Nederland waarderen en dat er naast Amsterdam veel te doen is. De bekende Hollandse iconen kaas en tulpen zijn nog steeds de eerste associaties die Nederland oproept, gevolgd door water, polder en kust. Als meest positieve kenmerken worden ‘Nederland fietsland’, kaas, kust en zee genoemd.
Duitsland is van oudsher het belangrijkste land voor toerisme naar Nederland geweest. In 1955 kwamen 275.000 Duitsers naar ons land en dat aantal is voortdurend gestegen. Voor 2013 verwacht het NBTC dat de groei uit Duitsland verder zal doorzetten.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder