Cruiseschip stuurloos bij Mexico

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Carnival Triumph stuurloos na brandNa een brand in de machinekamer is het cruiseschip Carnival Triumph onbestuurbaar geraakt in de Caribische Zee. Sleepboten hebben inmiddels op zo’n 250 kilometer voor de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán kabels aan het schip bevestigd, om het naar de haven van Progreso te slepen. Aan boord zijn 3143 passagiers en 1086 bemanningsleden.


Naar verwachting komt de Triumph woensdag in de Mexicaanse havenstad aan. De passagiers krijgen hun geld terug, zo heeft rederij Carnival bekendgemaakt. Ook worden alle kosten vergoed die de gasten aan boord hebben gemaakt, met uitzonderingen van de aankopen in de taxfree-winkels en het casino. Volgens een woordvoerder van Carnival hebben de passagiers geen moment zonder elektriciteit gezeten door de inzet van noodgeneratoren.

Cruise vanuit Texas

De Carnival Triumph, in 1999 gebouwd op de werf van Fincantieri in Italië, was donderdag vertrokken uit Galveston (Texas) en had daar maandag moeten terugkeren. Zondagochtend lokale tijd viel op volle zee een van de motoren uit en brak er brand uit in de machinekamer. Het schip werd hierop onbestuurbaar.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder