Cruiseschip stuurloos bij Mexico

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Carnival Triumph stuurloos na brandNa een brand in de machinekamer is het cruiseschip Carnival Triumph onbestuurbaar geraakt in de Caribische Zee. Sleepboten hebben inmiddels op zo’n 250 kilometer voor de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán kabels aan het schip bevestigd, om het naar de haven van Progreso te slepen. Aan boord zijn 3143 passagiers en 1086 bemanningsleden.


Naar verwachting komt de Triumph woensdag in de Mexicaanse havenstad aan. De passagiers krijgen hun geld terug, zo heeft rederij Carnival bekendgemaakt. Ook worden alle kosten vergoed die de gasten aan boord hebben gemaakt, met uitzonderingen van de aankopen in de taxfree-winkels en het casino. Volgens een woordvoerder van Carnival hebben de passagiers geen moment zonder elektriciteit gezeten door de inzet van noodgeneratoren.

Cruise vanuit Texas

De Carnival Triumph, in 1999 gebouwd op de werf van Fincantieri in Italië, was donderdag vertrokken uit Galveston (Texas) en had daar maandag moeten terugkeren. Zondagochtend lokale tijd viel op volle zee een van de motoren uit en brak er brand uit in de machinekamer. Het schip werd hierop onbestuurbaar.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder