Duurste skihotel staat in Lech

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aurelio in Lech: duurste skihotel van 2013Met een gemiddelde prijs van bijna 1500 euro per kamer per nacht mag het luxe resort Aurelio in Lech am Arlberg zich het duurste skihotel ter wereld noemen. Die conclusie trekt luxury-hotels.com, een boekingssite voor 10.000 luxe hotels in 130 landen, op basis van recent onderzoek. In het Oostenrijkse Lech, geliefd bij de Nederlandse koninklijke familie, staan overigens drie van de 20 duurste skihotels ter wereld.

Gasthof Post in Lech, waar koningin Beatrix en haar gezin vaak verblijven, is in vergelijking met Aurelio niet eens zo duur. Een kamer kost hier per nacht gemiddeld 654 euro. Gasthof Post staat dan ook ‘slechts’ op nummer 16 van de wereldranglijst.

Russische miljardair

Luxury Ski Chalet Aurelio werd in 2008 geopend op initiatief van Oleg Deripaska. De in 1968 geboren ondernemer was de jongste Rus, die zich miljardair mocht noemen. Hij vergaarde het grootste deel van zijn vermogen in de aluminiumindustrie. Deripaska zou in 2008 volgens het blad Forbes 28 miljard dollar hebben bezeten, maar dit vermogen zou een jaar later grotendeels zijn verdampt door de crisis. In 2009 noteerde Forbes hem nog voor 3,5 miljard dollar.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder