Duurste skihotel staat in Lech

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aurelio in Lech: duurste skihotel van 2013Met een gemiddelde prijs van bijna 1500 euro per kamer per nacht mag het luxe resort Aurelio in Lech am Arlberg zich het duurste skihotel ter wereld noemen. Die conclusie trekt luxury-hotels.com, een boekingssite voor 10.000 luxe hotels in 130 landen, op basis van recent onderzoek. In het Oostenrijkse Lech, geliefd bij de Nederlandse koninklijke familie, staan overigens drie van de 20 duurste skihotels ter wereld.

Gasthof Post in Lech, waar koningin Beatrix en haar gezin vaak verblijven, is in vergelijking met Aurelio niet eens zo duur. Een kamer kost hier per nacht gemiddeld 654 euro. Gasthof Post staat dan ook ‘slechts’ op nummer 16 van de wereldranglijst.

Russische miljardair

Luxury Ski Chalet Aurelio werd in 2008 geopend op initiatief van Oleg Deripaska. De in 1968 geboren ondernemer was de jongste Rus, die zich miljardair mocht noemen. Hij vergaarde het grootste deel van zijn vermogen in de aluminiumindustrie. Deripaska zou in 2008 volgens het blad Forbes 28 miljard dollar hebben bezeten, maar dit vermogen zou een jaar later grotendeels zijn verdampt door de crisis. In 2009 noteerde Forbes hem nog voor 3,5 miljard dollar.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder