Toeristes verkracht in Acapulco

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZSpaanse toeristes verkracht in Acapulco (Mexico)es Spaanse toeristes zijn in hun accommodatie in Acapulco verkracht door een groep gewapende en gemaskerde mannen. Justitie en burgemeester van de toeristische badplaats hebben dit vandaag bekendgemaakt tijdens een gezamenlijke persverklaring in de populaire badplaats aan de zuidkust van Mexico.


De vijf overvallers drongen diep in de nacht de bungalow van de vrouwen binnen op het complex Punta Diamante. De zeven mannen en een Mexicaanse vrouw, die eveneens in de woning verbleven, werden eerst vastgebonden. De zes Spaanse vrouwen werden vervolgens misbruikt. Alle slachtoffers zijn jonger dan 30 jaar. Van de daders ontbreekt elk spoor.
De gewapende mannen zouden deel hebben uitgemaakt van een groep van 15. Niet alleen maakten ze zich schuldig aan de verkrachtingen, ze stalen uit de woning ook tablets, creditcards en ongeveer 450 euro aan contant geld. Acapulco lijdt al jaren onder het geweld van de georganiseerde misdaad. Drugskartels bestrijden elkaar op niets ontziende wijze, wat de toeristenindustrie enorm onder druk zet.
 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder