Britse toerist van 62 pakt haai aan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


Britse toerist (62) voorkomt aanval van haaiEen onverschrokken 62-jarige Britse toerist heeft bij een strand in Australië de strijd aangebonden met een haai. Paul Marshallsea sleepte het meterslange dier met zijn blote handen weg bij kinderen, die in het ondiepe water dreigden te worden aangevallen. De actie op Bulcock Beach bij Caloundra (Queensland) werd vastgelegd door een cameraploeg van een lokale zender, die toevallig in de buurt was.


Paul Marshallsea, woonachtig in Merthyr Tydfil in Wales, was met zijn vrouw Wendy (56) en dochter Rachel (21) aan het barbecueën op het strand, toen hij de kreet ‘haai’ hoorde. De Welshman aarzelde geen moment en stapte het water in om een aanval van de walvisjagerhaai te verijdelen. “Het water was ter plekke niet zo diep en er speelden veel kinderen. Het zou heel verkeerd kunnen aflopen, als we niks deden. Het was gevaarlijk, maar ik besloot mijn instinct te volgen.”
Marshallsea greep het dier bij de staart en trok het zo van het strand weg. Met behulp van waterscooters en helikopters is het dier later naar dieper water gedwongen. Een woordvoerder van de Australische kustwacht raadt dergelijke reddingsacties ten zeerste af. “Maar ik moet zeggen dat deze man fantastisch werk heeft verricht.”

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder