Britse toerist van 62 pakt haai aan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


Britse toerist (62) voorkomt aanval van haaiEen onverschrokken 62-jarige Britse toerist heeft bij een strand in Australië de strijd aangebonden met een haai. Paul Marshallsea sleepte het meterslange dier met zijn blote handen weg bij kinderen, die in het ondiepe water dreigden te worden aangevallen. De actie op Bulcock Beach bij Caloundra (Queensland) werd vastgelegd door een cameraploeg van een lokale zender, die toevallig in de buurt was.


Paul Marshallsea, woonachtig in Merthyr Tydfil in Wales, was met zijn vrouw Wendy (56) en dochter Rachel (21) aan het barbecueën op het strand, toen hij de kreet ‘haai’ hoorde. De Welshman aarzelde geen moment en stapte het water in om een aanval van de walvisjagerhaai te verijdelen. “Het water was ter plekke niet zo diep en er speelden veel kinderen. Het zou heel verkeerd kunnen aflopen, als we niks deden. Het was gevaarlijk, maar ik besloot mijn instinct te volgen.”
Marshallsea greep het dier bij de staart en trok het zo van het strand weg. Met behulp van waterscooters en helikopters is het dier later naar dieper water gedwongen. Een woordvoerder van de Australische kustwacht raadt dergelijke reddingsacties ten zeerste af. “Maar ik moet zeggen dat deze man fantastisch werk heeft verricht.”

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder