Britse toerist van 62 pakt haai aan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


Britse toerist (62) voorkomt aanval van haaiEen onverschrokken 62-jarige Britse toerist heeft bij een strand in Australië de strijd aangebonden met een haai. Paul Marshallsea sleepte het meterslange dier met zijn blote handen weg bij kinderen, die in het ondiepe water dreigden te worden aangevallen. De actie op Bulcock Beach bij Caloundra (Queensland) werd vastgelegd door een cameraploeg van een lokale zender, die toevallig in de buurt was.


Paul Marshallsea, woonachtig in Merthyr Tydfil in Wales, was met zijn vrouw Wendy (56) en dochter Rachel (21) aan het barbecueën op het strand, toen hij de kreet ‘haai’ hoorde. De Welshman aarzelde geen moment en stapte het water in om een aanval van de walvisjagerhaai te verijdelen. “Het water was ter plekke niet zo diep en er speelden veel kinderen. Het zou heel verkeerd kunnen aflopen, als we niks deden. Het was gevaarlijk, maar ik besloot mijn instinct te volgen.”
Marshallsea greep het dier bij de staart en trok het zo van het strand weg. Met behulp van waterscooters en helikopters is het dier later naar dieper water gedwongen. Een woordvoerder van de Australische kustwacht raadt dergelijke reddingsacties ten zeerste af. “Maar ik moet zeggen dat deze man fantastisch werk heeft verricht.”

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder