Nieuwe vertraging rond vliegveld Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegveld Berlijn weer later openWat is soap in het Duits? Die vraag gaat inmiddels rond in Berlijn, dat voor de vierde keer (!) de opening van de nieuwe luchthaven heeft moeten uitstellen. De krant Bild meldde gisteren op gezag van interne documenten van de exploitatiemaatschappij dat de geplande openingstelling op 27 oktober 2013 niet wordt gehaald. Er wordt al gesproken over uitstel tot 2015.


Het belangrijkste probleem is dat het gebouw niet voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften, onder meer omdat de voorwaarden van de bouwvergunning niet zijn nageleefd. Hierdoor moet het splinternieuwe luchthavengebouw al weer worden verbouwd, wat volgens sommige experts tot 2015 kan duren. De kosten kunnen daardoor oplopen tot boven de 5 miljard euro. Als dat zo is, dan wordt het project 2,2 miljard euro duurder dan in 2010 was begroot.

Motie van wantrouwen

Verder kampen de bouwers met kleinere tegenslagen, zoals problemen met de roltrappen, de koeling van het computersysteem en het ondergrondse buizenstelsel voor de aanvoer van brandstof voor vliegtuigen. Burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn kan binnenkort een motie van wantrouwen tegemoet zien van de fractievoorzitter van de Groenen in de gemeenteraad van de Duitse hoofdstad.


Toch snel naar Berlijn of een andere Europese stad? Neem de trein!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder