Nieuwe vertraging rond vliegveld Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegveld Berlijn weer later openWat is soap in het Duits? Die vraag gaat inmiddels rond in Berlijn, dat voor de vierde keer (!) de opening van de nieuwe luchthaven heeft moeten uitstellen. De krant Bild meldde gisteren op gezag van interne documenten van de exploitatiemaatschappij dat de geplande openingstelling op 27 oktober 2013 niet wordt gehaald. Er wordt al gesproken over uitstel tot 2015.


Het belangrijkste probleem is dat het gebouw niet voldoet aan de brandveiligheidsvoorschriften, onder meer omdat de voorwaarden van de bouwvergunning niet zijn nageleefd. Hierdoor moet het splinternieuwe luchthavengebouw al weer worden verbouwd, wat volgens sommige experts tot 2015 kan duren. De kosten kunnen daardoor oplopen tot boven de 5 miljard euro. Als dat zo is, dan wordt het project 2,2 miljard euro duurder dan in 2010 was begroot.

Motie van wantrouwen

Verder kampen de bouwers met kleinere tegenslagen, zoals problemen met de roltrappen, de koeling van het computersysteem en het ondergrondse buizenstelsel voor de aanvoer van brandstof voor vliegtuigen. Burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn kan binnenkort een motie van wantrouwen tegemoet zien van de fractievoorzitter van de Groenen in de gemeenteraad van de Duitse hoofdstad.


Toch snel naar Berlijn of een andere Europese stad? Neem de trein!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder