Eerste gipsvlucht op Rotterdam

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiër
Skiën in Oostenrijk
Rotterdam The Hague Airport heeft de primeur van de eerste gipsvlucht met patiënten die op wintersportvakantie in Oostenrijk geblesseerd raakten. Van de 4 gebleseerde patiënten die vandaag door Alarmcentrale Allianz Global Assistance zijn teruggehaald hebben 3 een beenfractuur en 1 een verdraaide knie. In totaal waren er 11 Nederlanders aan boord.

Het gebeurt elk jaar weer dat  wintersporters die hun vakantie voortijdig moeten beëindigen. De meest voorkomende skiblessures zijn been- en armfracturen. Ook het verdraaien van de knie komt heel vaak voor. Behalve goed opletten op de pistes kunnen wintersporters in de voorbereiding al zorgen voor een leuke en veilige wintersportvakantie. Door goede training zoals opbouw van spierkracht, de juiste uitrusting en voeding kunnen blessures voor een groot deel worden voorkomen.

Enkele tips van Allianz Global Assistance:

Spieren
Train je beenspieren voor vertrek naar de wintersport. Meer wandelen en vaker de trap nemen. Andere geschikte vormen van sporten zijn joggen, fietsen, rollerbladen of steppen.

Juiste uitrusting / helm
Adequate kleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en het skiniveau zijn essentieel. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm van belang. Botsingen zijn de oorzaak van de meeste skiongelukken en hoofdschade kan ernstige gevolgen hebben. Wanneer men een helm draagt wordt de kans op hoofdletsel gehalveerd.

Gezonde maaltijden, water en (zon)bescherming
Zorg voor goede voeding en maaltijden die  rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles water, graanreep of een zoete snack moeten dagelijks mee in de rugtas. Dat laatste kan van pas komen als je in de middag moe begint te worden, maar je route nog moet of wilt vervolgen.
Ook zonbescherming is altijd noodzakelijk: zonnebrandcrème, bescherming voor de lippen en een donkere skibril mogen dan ook niet ontbreken op de piste.

Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance) is één van de Nederlandse alarmcentrales die plaatsen voor hun verzekerden op deze ambulancevlucht reserveerde, naast de ANWB, Eurocross Assistance en SOS International.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder