Nederlander boekt nog nauwelijks

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

StrandvakantieNederland is dit jaar bijzonder terughoudend als het gaat om het vastleggen van de zomervakantie van 2013. Liefst 82 procent van de Nederlanders heeft nog niets geboekt, 6 procent weet nu al zeker dat een reis niet haalbaar is. Vakantiepanel.nl en The Choice trekken deze conclusies op basis van recent representatief onderzoek onder 800 Nederlandse vakantiegangers.


Bijna tweederde van de ondervraagden (64 procent) zegt bij het zoeken van een zon- of vliegvakantie vooraf vakantiereviewsites te raadplegen, om te zien hoe de gewenste accommodatie of bestemming wordt beoordeeld. Ongeveer 28 procent kijkt op reisfora, 3 procent zoekt informatie via social media als Facebook en Twitter.
Een op de vijf (22 procent) wil vooraf weten op welk type strand (zand, kiezel, schelpen, rots) straks de badhanddoek kan worden neergelegd. Liefst 45 procent van de ondervraagden wil weten welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie aanwezig zijn en hoe vaak er wordt schoongemaakt.
Van de Nederlanders die nu al hebben besloten dat ze de komende zomer op vakantie gaan, is de zonvakantie ongekend populair. Zo’n 60 procent zegt een vliegvakantie naar de zon te gaan boeken, 38 procent pakt de auto en 30 procent wil een stedentrip boeken.

Andere wetenswaardigheden uit het onderzoek:

  • 96 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, raadpleegt internet bij de oriëntatie.
  • 62 procent van de mensen die kiezen voor een zon/vliegvakantie wil vooraf informatie hebben over de afstand van de accommodatie tot het strand en of meer.
  • 52 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaat wil vooraf informatie hebben over de zwemfaciliteiten (type zwembad, aanwezigheid glijbanen, kinderbad) op de vakantiebestemming.
  • Bij een keuze voor een accommodatie bij een autovakantie vindt de Nederlandse vakantieganger de afstand tot het centrum en het dorp het belangrijkst.

 


Wel al vakantieplannen?

Voor vliegtickets:

Cheaptickets
Schipholtickets
Vliegwinkel.nl
Zoover

Complete vakanties
Baobab
Eliza was here
Jiba

Of kijk bij ons andere vakantie-aanbod

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder