Nederlander boekt nog nauwelijks

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

StrandvakantieNederland is dit jaar bijzonder terughoudend als het gaat om het vastleggen van de zomervakantie van 2013. Liefst 82 procent van de Nederlanders heeft nog niets geboekt, 6 procent weet nu al zeker dat een reis niet haalbaar is. Vakantiepanel.nl en The Choice trekken deze conclusies op basis van recent representatief onderzoek onder 800 Nederlandse vakantiegangers.


Bijna tweederde van de ondervraagden (64 procent) zegt bij het zoeken van een zon- of vliegvakantie vooraf vakantiereviewsites te raadplegen, om te zien hoe de gewenste accommodatie of bestemming wordt beoordeeld. Ongeveer 28 procent kijkt op reisfora, 3 procent zoekt informatie via social media als Facebook en Twitter.
Een op de vijf (22 procent) wil vooraf weten op welk type strand (zand, kiezel, schelpen, rots) straks de badhanddoek kan worden neergelegd. Liefst 45 procent van de ondervraagden wil weten welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie aanwezig zijn en hoe vaak er wordt schoongemaakt.
Van de Nederlanders die nu al hebben besloten dat ze de komende zomer op vakantie gaan, is de zonvakantie ongekend populair. Zo’n 60 procent zegt een vliegvakantie naar de zon te gaan boeken, 38 procent pakt de auto en 30 procent wil een stedentrip boeken.

Andere wetenswaardigheden uit het onderzoek:

  • 96 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, raadpleegt internet bij de oriëntatie.
  • 62 procent van de mensen die kiezen voor een zon/vliegvakantie wil vooraf informatie hebben over de afstand van de accommodatie tot het strand en of meer.
  • 52 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaat wil vooraf informatie hebben over de zwemfaciliteiten (type zwembad, aanwezigheid glijbanen, kinderbad) op de vakantiebestemming.
  • Bij een keuze voor een accommodatie bij een autovakantie vindt de Nederlandse vakantieganger de afstand tot het centrum en het dorp het belangrijkst.

 


Wel al vakantieplannen?

Voor vliegtickets:

Cheaptickets
Schipholtickets
Vliegwinkel.nl
Zoover

Complete vakanties
Baobab
Eliza was here
Jiba

Of kijk bij ons andere vakantie-aanbod

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder