Nederlander boekt nog nauwelijks

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

StrandvakantieNederland is dit jaar bijzonder terughoudend als het gaat om het vastleggen van de zomervakantie van 2013. Liefst 82 procent van de Nederlanders heeft nog niets geboekt, 6 procent weet nu al zeker dat een reis niet haalbaar is. Vakantiepanel.nl en The Choice trekken deze conclusies op basis van recent representatief onderzoek onder 800 Nederlandse vakantiegangers.


Bijna tweederde van de ondervraagden (64 procent) zegt bij het zoeken van een zon- of vliegvakantie vooraf vakantiereviewsites te raadplegen, om te zien hoe de gewenste accommodatie of bestemming wordt beoordeeld. Ongeveer 28 procent kijkt op reisfora, 3 procent zoekt informatie via social media als Facebook en Twitter.
Een op de vijf (22 procent) wil vooraf weten op welk type strand (zand, kiezel, schelpen, rots) straks de badhanddoek kan worden neergelegd. Liefst 45 procent van de ondervraagden wil weten welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie aanwezig zijn en hoe vaak er wordt schoongemaakt.
Van de Nederlanders die nu al hebben besloten dat ze de komende zomer op vakantie gaan, is de zonvakantie ongekend populair. Zo’n 60 procent zegt een vliegvakantie naar de zon te gaan boeken, 38 procent pakt de auto en 30 procent wil een stedentrip boeken.

Andere wetenswaardigheden uit het onderzoek:

  • 96 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, raadpleegt internet bij de oriëntatie.
  • 62 procent van de mensen die kiezen voor een zon/vliegvakantie wil vooraf informatie hebben over de afstand van de accommodatie tot het strand en of meer.
  • 52 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaat wil vooraf informatie hebben over de zwemfaciliteiten (type zwembad, aanwezigheid glijbanen, kinderbad) op de vakantiebestemming.
  • Bij een keuze voor een accommodatie bij een autovakantie vindt de Nederlandse vakantieganger de afstand tot het centrum en het dorp het belangrijkst.

 


Wel al vakantieplannen?

Voor vliegtickets:

Cheaptickets
Schipholtickets
Vliegwinkel.nl
Zoover

Complete vakanties
Baobab
Eliza was here
Jiba

Of kijk bij ons andere vakantie-aanbod

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder