Nederlander boekt nog nauwelijks

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

StrandvakantieNederland is dit jaar bijzonder terughoudend als het gaat om het vastleggen van de zomervakantie van 2013. Liefst 82 procent van de Nederlanders heeft nog niets geboekt, 6 procent weet nu al zeker dat een reis niet haalbaar is. Vakantiepanel.nl en The Choice trekken deze conclusies op basis van recent representatief onderzoek onder 800 Nederlandse vakantiegangers.


Bijna tweederde van de ondervraagden (64 procent) zegt bij het zoeken van een zon- of vliegvakantie vooraf vakantiereviewsites te raadplegen, om te zien hoe de gewenste accommodatie of bestemming wordt beoordeeld. Ongeveer 28 procent kijkt op reisfora, 3 procent zoekt informatie via social media als Facebook en Twitter.
Een op de vijf (22 procent) wil vooraf weten op welk type strand (zand, kiezel, schelpen, rots) straks de badhanddoek kan worden neergelegd. Liefst 45 procent van de ondervraagden wil weten welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie aanwezig zijn en hoe vaak er wordt schoongemaakt.
Van de Nederlanders die nu al hebben besloten dat ze de komende zomer op vakantie gaan, is de zonvakantie ongekend populair. Zo’n 60 procent zegt een vliegvakantie naar de zon te gaan boeken, 38 procent pakt de auto en 30 procent wil een stedentrip boeken.

Andere wetenswaardigheden uit het onderzoek:

  • 96 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaan, raadpleegt internet bij de oriëntatie.
  • 62 procent van de mensen die kiezen voor een zon/vliegvakantie wil vooraf informatie hebben over de afstand van de accommodatie tot het strand en of meer.
  • 52 procent van de mensen die met de auto op vakantie gaat wil vooraf informatie hebben over de zwemfaciliteiten (type zwembad, aanwezigheid glijbanen, kinderbad) op de vakantiebestemming.
  • Bij een keuze voor een accommodatie bij een autovakantie vindt de Nederlandse vakantieganger de afstand tot het centrum en het dorp het belangrijkst.

 


Wel al vakantieplannen?

Voor vliegtickets:

Cheaptickets
Schipholtickets
Vliegwinkel.nl
Zoover

Complete vakanties
Baobab
Eliza was here
Jiba

Of kijk bij ons andere vakantie-aanbod

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder