Code oranje rond vulkaan Copahué

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Evacuaties na uitbarsting PocahueNet als in 2011 zorgt een vulkaanuitbarsting voor problemen in de toeristische Argentijnse regio Bariloche. Door de enorme rookontwikkeling van de losgebarsten Copahué-vulkaan zijn vluchten van en naar het gebied geannuleerd. De Copahué van bijna 3000 meter hoogte ligt op de grens met Chili. In de regio geldt de code oranje; de op een na hoogste waarschuwing voor vulkanische activiteit.


Een relatief kleine uitbarsting zorgde zaterdag voor een rook- en aswolk met een hoogte van zeker 800 meter. Sindsdien regent het vooral aan de Chileense kant van de grens stof en as. Volgens lokale autoriteiten is de situatie onder controle. Desondanks hebben veel mensen, onder wie binnen- en buitenlandse toeristen, het gebied uit voorzorg verlaten. De achterblijvers moeten op korte termijn wel rekening houden met een verplichte evacuatie.

De Copahué heeft een acht kilometer brede komvormige krater, die zo'n 600.000 jaar geleden moet zijn ontstaan. De berg ligt in een wintersportgebied en maak deel uit van de ongeveer 1800 vulkanen langs de Argentijns/Chileense grens, die op hun beurt weer deel uitmaken van de Ring van Vuur. Van al deze vulkanen zijn er zo'n 28 actief, 20 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Lees de update!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder