Kerstvakantie blijft populair

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hamburg
Hamburg
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat dit jaar zo'n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens de kerstperiode. Dat zijn er net zo veel als vorig jaar. Zo'n  400.000 vakantiegangers blijven in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) vakantie.

Blijft ondanks de crisis het aantal vakanties in eigen land gelijk aan dat van 2011, de bestedingen staan wel onder druk. Aanbiedingen en kortingen worden scherper in de gaten gehouden. Naar verwachting zal er dit jaar dan ook veel last-minute geboekt worden. Van het aantal binnenlandse vakanties wordt de helft doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Buurlanden populair
Ook het aantal vakantiegangers dat naar het buitenland gaat is gelijk aan vorig jaar. Duitsland blijft de populairste buitenlandbestemming voor een vakantie tijdens de kerstperiode. Een kwart van de buitenlandse vakanties wordt bij onze oosterburen doorgebracht. Op de tweede en derde plaats staan België en Oostenrijk.


Voordelige last-minutes

Nog snel een goedkope bungalowvakantie boeken?
AanZee
Belvilla
BungalowXL
ChaletXL
Happy Home
Roompot vakanties
Vakantiehuisdirect
Vakantieveiling

Hotelletje nodig?
Hotelaanbiedingen.nl
Vakantieveilingen.nl

Over de grens
Ardennen
Autovakantiedirect

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder