Kerstvakantie blijft populair

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hamburg
Hamburg
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat dit jaar zo'n 800.000 Nederlanders op vakantie gaan tijdens de kerstperiode. Dat zijn er net zo veel als vorig jaar. Zo'n  400.000 vakantiegangers blijven in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland voor een (korte) vakantie.

Blijft ondanks de crisis het aantal vakanties in eigen land gelijk aan dat van 2011, de bestedingen staan wel onder druk. Aanbiedingen en kortingen worden scherper in de gaten gehouden. Naar verwachting zal er dit jaar dan ook veel last-minute geboekt worden. Van het aantal binnenlandse vakanties wordt de helft doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Buurlanden populair
Ook het aantal vakantiegangers dat naar het buitenland gaat is gelijk aan vorig jaar. Duitsland blijft de populairste buitenlandbestemming voor een vakantie tijdens de kerstperiode. Een kwart van de buitenlandse vakanties wordt bij onze oosterburen doorgebracht. Op de tweede en derde plaats staan België en Oostenrijk.


Voordelige last-minutes

Nog snel een goedkope bungalowvakantie boeken?
AanZee
Belvilla
BungalowXL
ChaletXL
Happy Home
Roompot vakanties
Vakantiehuisdirect
Vakantieveiling

Hotelletje nodig?
Hotelaanbiedingen.nl
Vakantieveilingen.nl

Over de grens
Ardennen
Autovakantiedirect

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder