Bezoekersrecord voor Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bezoekersrecord voor Berlijn
Bezoekersrecord voor Berlijn
Voor het eerst hebben in één maand tijd meer dan een miljoen toeristen Berlijn bezocht. In augustus noteerde het Bureau voor de Statistiek van Berlijn-Brandenburg het aantal van 1.027.523 gasten uit binnen- en buitenland; een groei van 13,5 procent in vergelijking met augustus 2011. Het aantal overnachtingen kende een nog grotere stijging: +15,4 procent naar 2.611.907.


Het merendeel van de buitenlandse toeristen kwam uit Italië (43.410 bezoekers), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (36.400), Spanje (33.538), de Verenigde Staten (30.360) en Nederland (26.367).

Oost-Europa, Golfstaten, China

De belangstelling uit Oost-Europa, de Arabische Golfstaten en China groeit sterk. Bulgarije scoorde een plus van 114,2 procent, het aantal toeristen uit Estland nam met 69,2 procent toe. Verder waren er positieve cijfers uit de Arabische Golfstaten (+85,8 procent), China (+67,6), Turkije (+54,8) en Rusland (+41,4).
De Duitse hoofdstad heeft naar alle waarschijnlijkheid geprofiteerd van een bijzondere zomer. Volgens de Duitse Meteorologische Dienst was Berlijn met 609 uren zonneschijn de zonnigste regio van Duitsland.Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijn ontdekken!
Comfortabel met NS Hispeed

Winkelen in KaDeWe, wandelen over de Kurfürstendamm, struinen langs de Spree of langs de restanten van de Muur. Of bezoek een van de vele historische plekken in de Duitse hoofdstad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Potsdamer Platz en de Rijksdag. Reis eens comfortabel naar Berlijn en kies voor de trein! Naar NS Hispeed…

Volop keus bij D-reizen

Met bus, trein of vliegtuig naar Berlijn voor een geheel verzorgde stedentrip? Met bijvoorbeeld een hotel direct aan de Kurfürstendamm? Bekijk dan het uitgebreide programma van D-reizen.

Vliegen met Cheaptickets.nl

Tegen een betaalbare prijs vliegen naar de Duitse hoofdstad? Bekijk alle prijzen van verschillende aanbieders op de vergelijkingssite van Cheaptickets.nl

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder