Bezoekersrecord voor Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bezoekersrecord voor Berlijn
Bezoekersrecord voor Berlijn
Voor het eerst hebben in één maand tijd meer dan een miljoen toeristen Berlijn bezocht. In augustus noteerde het Bureau voor de Statistiek van Berlijn-Brandenburg het aantal van 1.027.523 gasten uit binnen- en buitenland; een groei van 13,5 procent in vergelijking met augustus 2011. Het aantal overnachtingen kende een nog grotere stijging: +15,4 procent naar 2.611.907.


Het merendeel van de buitenlandse toeristen kwam uit Italië (43.410 bezoekers), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (36.400), Spanje (33.538), de Verenigde Staten (30.360) en Nederland (26.367).

Oost-Europa, Golfstaten, China

De belangstelling uit Oost-Europa, de Arabische Golfstaten en China groeit sterk. Bulgarije scoorde een plus van 114,2 procent, het aantal toeristen uit Estland nam met 69,2 procent toe. Verder waren er positieve cijfers uit de Arabische Golfstaten (+85,8 procent), China (+67,6), Turkije (+54,8) en Rusland (+41,4).
De Duitse hoofdstad heeft naar alle waarschijnlijkheid geprofiteerd van een bijzondere zomer. Volgens de Duitse Meteorologische Dienst was Berlijn met 609 uren zonneschijn de zonnigste regio van Duitsland.Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijn ontdekken!
Comfortabel met NS Hispeed

Winkelen in KaDeWe, wandelen over de Kurfürstendamm, struinen langs de Spree of langs de restanten van de Muur. Of bezoek een van de vele historische plekken in de Duitse hoofdstad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Potsdamer Platz en de Rijksdag. Reis eens comfortabel naar Berlijn en kies voor de trein! Naar NS Hispeed…

Volop keus bij D-reizen

Met bus, trein of vliegtuig naar Berlijn voor een geheel verzorgde stedentrip? Met bijvoorbeeld een hotel direct aan de Kurfürstendamm? Bekijk dan het uitgebreide programma van D-reizen.

Vliegen met Cheaptickets.nl

Tegen een betaalbare prijs vliegen naar de Duitse hoofdstad? Bekijk alle prijzen van verschillende aanbieders op de vergelijkingssite van Cheaptickets.nl

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder