Bezoekersrecord voor Berlijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bezoekersrecord voor Berlijn
Bezoekersrecord voor Berlijn
Voor het eerst hebben in één maand tijd meer dan een miljoen toeristen Berlijn bezocht. In augustus noteerde het Bureau voor de Statistiek van Berlijn-Brandenburg het aantal van 1.027.523 gasten uit binnen- en buitenland; een groei van 13,5 procent in vergelijking met augustus 2011. Het aantal overnachtingen kende een nog grotere stijging: +15,4 procent naar 2.611.907.


Het merendeel van de buitenlandse toeristen kwam uit Italië (43.410 bezoekers), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (36.400), Spanje (33.538), de Verenigde Staten (30.360) en Nederland (26.367).

Oost-Europa, Golfstaten, China

De belangstelling uit Oost-Europa, de Arabische Golfstaten en China groeit sterk. Bulgarije scoorde een plus van 114,2 procent, het aantal toeristen uit Estland nam met 69,2 procent toe. Verder waren er positieve cijfers uit de Arabische Golfstaten (+85,8 procent), China (+67,6), Turkije (+54,8) en Rusland (+41,4).
De Duitse hoofdstad heeft naar alle waarschijnlijkheid geprofiteerd van een bijzondere zomer. Volgens de Duitse Meteorologische Dienst was Berlijn met 609 uren zonneschijn de zonnigste regio van Duitsland.Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Berlijn ontdekken!
Comfortabel met NS Hispeed

Winkelen in KaDeWe, wandelen over de Kurfürstendamm, struinen langs de Spree of langs de restanten van de Muur. Of bezoek een van de vele historische plekken in de Duitse hoofdstad, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Potsdamer Platz en de Rijksdag. Reis eens comfortabel naar Berlijn en kies voor de trein! Naar NS Hispeed…

Volop keus bij D-reizen

Met bus, trein of vliegtuig naar Berlijn voor een geheel verzorgde stedentrip? Met bijvoorbeeld een hotel direct aan de Kurfürstendamm? Bekijk dan het uitgebreide programma van D-reizen.

Vliegen met Cheaptickets.nl

Tegen een betaalbare prijs vliegen naar de Duitse hoofdstad? Bekijk alle prijzen van verschillende aanbieders op de vergelijkingssite van Cheaptickets.nl

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder