Brazilië smaakt naar meer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Christusbeeld Brazilie
Puuropreis: Christusbeeld Brazilië
Bijna iedereen (90 procent) van de mensen die op vakantie naar Brazilië is geweest, geeft aan terug te willen keren. Dit blijkt uit een enquête van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, in samenwerking met het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 39.000 toeristen. Uit de enquête blijkt dat vooral het zakelijke toerisme naar Brazilië enorm is toegenomen. Het aantal toeristen dat naar Brazilië kwam voor zaken of een congres is toegenomen met bijna 10 procent. Van de 5.4 miljoen toeristen had 1.4 miljoen een zakelijk doel.

Sao Paulo en Rio de Janeiro

Zakensteden bij uitstek voor Nederlanders zijn Sao Paulo (42 procent) en Rio de Janeiro (22 procent), maar de belangrijkste reden voor een bezoek aan Brazilië blijft toch ontspanning en vakantie (46.1 procent). De meeste Nederlanders, ruim 50 procent, gaan naar het bruisende Rio de Janeiro. Een goede tweede zijn de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië.
Europa is samen met Zuid-Amerika goed voor 80 procent van het toerisme naar Brazilië. Het land gaat meer doen om ook bezoekers uit groeimarkten zoals Rusland en China te krijgen. "Het is belangrijk dat wij blijven innoveren in het promoten van de diversiteit van ons land", aldus Flávio Dino, president van Embratur. “Alleen op die manier kunnen wij groeien als toeristische bestemming.” 

Positief over Brazilië

Brazilië wordt als vakantieland enorm gewaardeerd. Nederlandse toeristen zijn vooral te spreken over de gastvrijheid van de Brazilianen, maar liefst 97 procent is hier positief over. Ook gastronomie (94 procent) en accommodatie (92 procent) scoren hoog. Minder te spreken zijn de Nederlanders over de prijzen (62 procent) en de bewegwijzering (63 procent).

Nederlanders 19 dagen in Brazilië
Europeanen en Amerikanen verblijven twee keer zo lang in Brazilië als bezoekers uit de Zuid-Amerikaanse buurlanden. Gemiddeld brengen Nederlanders 19 dagen door in het land, Portugezen het langst met 31 dagen en Paraguayanen het minst lang (7 dagen). 
Brazilië
Puuropreis: Brazilië

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder