Brazilië smaakt naar meer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Christusbeeld Brazilie
Puuropreis: Christusbeeld Brazilië
Bijna iedereen (90 procent) van de mensen die op vakantie naar Brazilië is geweest, geeft aan terug te willen keren. Dit blijkt uit een enquête van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, in samenwerking met het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 39.000 toeristen. Uit de enquête blijkt dat vooral het zakelijke toerisme naar Brazilië enorm is toegenomen. Het aantal toeristen dat naar Brazilië kwam voor zaken of een congres is toegenomen met bijna 10 procent. Van de 5.4 miljoen toeristen had 1.4 miljoen een zakelijk doel.

Sao Paulo en Rio de Janeiro

Zakensteden bij uitstek voor Nederlanders zijn Sao Paulo (42 procent) en Rio de Janeiro (22 procent), maar de belangrijkste reden voor een bezoek aan Brazilië blijft toch ontspanning en vakantie (46.1 procent). De meeste Nederlanders, ruim 50 procent, gaan naar het bruisende Rio de Janeiro. Een goede tweede zijn de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië.
Europa is samen met Zuid-Amerika goed voor 80 procent van het toerisme naar Brazilië. Het land gaat meer doen om ook bezoekers uit groeimarkten zoals Rusland en China te krijgen. "Het is belangrijk dat wij blijven innoveren in het promoten van de diversiteit van ons land", aldus Flávio Dino, president van Embratur. “Alleen op die manier kunnen wij groeien als toeristische bestemming.” 

Positief over Brazilië

Brazilië wordt als vakantieland enorm gewaardeerd. Nederlandse toeristen zijn vooral te spreken over de gastvrijheid van de Brazilianen, maar liefst 97 procent is hier positief over. Ook gastronomie (94 procent) en accommodatie (92 procent) scoren hoog. Minder te spreken zijn de Nederlanders over de prijzen (62 procent) en de bewegwijzering (63 procent).

Nederlanders 19 dagen in Brazilië
Europeanen en Amerikanen verblijven twee keer zo lang in Brazilië als bezoekers uit de Zuid-Amerikaanse buurlanden. Gemiddeld brengen Nederlanders 19 dagen door in het land, Portugezen het langst met 31 dagen en Paraguayanen het minst lang (7 dagen). 
Brazilië
Puuropreis: Brazilië

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder