Brazilië smaakt naar meer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Christusbeeld Brazilie
Puuropreis: Christusbeeld Brazilië
Bijna iedereen (90 procent) van de mensen die op vakantie naar Brazilië is geweest, geeft aan terug te willen keren. Dit blijkt uit een enquête van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, in samenwerking met het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 39.000 toeristen. Uit de enquête blijkt dat vooral het zakelijke toerisme naar Brazilië enorm is toegenomen. Het aantal toeristen dat naar Brazilië kwam voor zaken of een congres is toegenomen met bijna 10 procent. Van de 5.4 miljoen toeristen had 1.4 miljoen een zakelijk doel.

Sao Paulo en Rio de Janeiro

Zakensteden bij uitstek voor Nederlanders zijn Sao Paulo (42 procent) en Rio de Janeiro (22 procent), maar de belangrijkste reden voor een bezoek aan Brazilië blijft toch ontspanning en vakantie (46.1 procent). De meeste Nederlanders, ruim 50 procent, gaan naar het bruisende Rio de Janeiro. Een goede tweede zijn de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië.
Europa is samen met Zuid-Amerika goed voor 80 procent van het toerisme naar Brazilië. Het land gaat meer doen om ook bezoekers uit groeimarkten zoals Rusland en China te krijgen. "Het is belangrijk dat wij blijven innoveren in het promoten van de diversiteit van ons land", aldus Flávio Dino, president van Embratur. “Alleen op die manier kunnen wij groeien als toeristische bestemming.” 

Positief over Brazilië

Brazilië wordt als vakantieland enorm gewaardeerd. Nederlandse toeristen zijn vooral te spreken over de gastvrijheid van de Brazilianen, maar liefst 97 procent is hier positief over. Ook gastronomie (94 procent) en accommodatie (92 procent) scoren hoog. Minder te spreken zijn de Nederlanders over de prijzen (62 procent) en de bewegwijzering (63 procent).

Nederlanders 19 dagen in Brazilië
Europeanen en Amerikanen verblijven twee keer zo lang in Brazilië als bezoekers uit de Zuid-Amerikaanse buurlanden. Gemiddeld brengen Nederlanders 19 dagen door in het land, Portugezen het langst met 31 dagen en Paraguayanen het minst lang (7 dagen). 
Brazilië
Puuropreis: Brazilië

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder