Brazilië smaakt naar meer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Christusbeeld Brazilie
Puuropreis: Christusbeeld Brazilië
Bijna iedereen (90 procent) van de mensen die op vakantie naar Brazilië is geweest, geeft aan terug te willen keren. Dit blijkt uit een enquête van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, in samenwerking met het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 39.000 toeristen. Uit de enquête blijkt dat vooral het zakelijke toerisme naar Brazilië enorm is toegenomen. Het aantal toeristen dat naar Brazilië kwam voor zaken of een congres is toegenomen met bijna 10 procent. Van de 5.4 miljoen toeristen had 1.4 miljoen een zakelijk doel.

Sao Paulo en Rio de Janeiro

Zakensteden bij uitstek voor Nederlanders zijn Sao Paulo (42 procent) en Rio de Janeiro (22 procent), maar de belangrijkste reden voor een bezoek aan Brazilië blijft toch ontspanning en vakantie (46.1 procent). De meeste Nederlanders, ruim 50 procent, gaan naar het bruisende Rio de Janeiro. Een goede tweede zijn de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu op de grens met Argentinië.
Europa is samen met Zuid-Amerika goed voor 80 procent van het toerisme naar Brazilië. Het land gaat meer doen om ook bezoekers uit groeimarkten zoals Rusland en China te krijgen. "Het is belangrijk dat wij blijven innoveren in het promoten van de diversiteit van ons land", aldus Flávio Dino, president van Embratur. “Alleen op die manier kunnen wij groeien als toeristische bestemming.” 

Positief over Brazilië

Brazilië wordt als vakantieland enorm gewaardeerd. Nederlandse toeristen zijn vooral te spreken over de gastvrijheid van de Brazilianen, maar liefst 97 procent is hier positief over. Ook gastronomie (94 procent) en accommodatie (92 procent) scoren hoog. Minder te spreken zijn de Nederlanders over de prijzen (62 procent) en de bewegwijzering (63 procent).

Nederlanders 19 dagen in Brazilië
Europeanen en Amerikanen verblijven twee keer zo lang in Brazilië als bezoekers uit de Zuid-Amerikaanse buurlanden. Gemiddeld brengen Nederlanders 19 dagen door in het land, Portugezen het langst met 31 dagen en Paraguayanen het minst lang (7 dagen). 
Brazilië
Puuropreis: Brazilië

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder