Beste caravan en camper van 2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Caravan
Puuropreis caravan
Camper
Camper
Vandaag is op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht de prijs uitgereikt voor de titel van Caravan en Camper van het Jaar 2013. De winnaar in de categorie caravans is de Elddis Avanté en bij de campers staat de Roller Team Livingstone 255 op nummer één. De jaarlijkse onderscheiding voor de meest innovatieve caravan en camper is in het leven geroepen door de Kampeer & Caravan Kampioen. Een vakjury, bestaande uit journalisten met ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, bepaalt de uiteindelijke winnaars.

De belangrijkste conclusies uit het juryrapport:

Caravan van het Jaar 2013: Elddis Avanté
Het is voor het eerst dat een puur Engelse caravan beslag weet te leggen op de titel “Caravan van het Jaar”. Volgens de vakjury komt deze eer Elddis toe dankzij de vernieuwende manier van produceren. De unieke bouwwijze houdt in dat de honderden schroeven, die een caravan bij elkaar houden, vervangen zijn door lijm. De Avanté is hiervan het beste voorbeeld en mag zich Caravan van het Jaar 2013 noemen.
Het levert niet alleen een interessante gewichtsbesparing op, na een uitgebreide testperiode is de producent er van overtuigd dat het ook de stevigheid en de waterdichtheid van de caravan ten goede komt. Dat het Elddis menens is, mag blijken uit het feit dat kopers maar liefst 10 jaar garantie op ‘Solid’ krijgen. ‘Solid’, waarmee het lijmproject wordt aangeduid, staat voor Strong, Light & Dry. Hoewel de omschakeling naar lijm op de totale Elddis-productie van toepassing is, heeft de jury uit oogpunt van ‘prijs-prestatie’ gemeend dat de Elddis Avanté hiervan het beste bewijs is. In de toch al indrukwekkende standaarduitrusting wordt namelijk o.a. de nieuwe elektrisch en met gas bedienbare underfloor-kachel van Whale en een flatscreen tv opgenomen.       
Elk jurylid nomineerde drie kandidaten. De Elddis Avanté kreeg de meeste punten, gevolgd door de Adria Astella Glam en de nieuwe Knaus Südwind. Deze caravans krijgen een eervolle vermelding bij de 2013-editie van de verkiezing.
De vakjury van de verkiezing Caravan van het Jaar 2013 bestond uit:
  • Frits Ronner, de Nederlandse Caravan Club
  • Niek Schenk,  Algemeen Dagblad
  • Paul Descamps,  Kampeertoerist
  • Willem Laros, Vakantiekriebels
  • Aad van der Poel,  Kampeer & Caravan Kampioen
Camper van het Jaar 2013: ROLLER TEAM Livingstone 255
Dit jaar gaat de titel “Camper van het Jaar 2013” naar de Roller Team Livingstone 255. De vakjury spreekt vol lof over het unieke en innovatieve isolatiesysteem van de Italiaanse camperfabrikant.
De ‘Camper van het Jaar 2013’ is aan de binnenzijde van voor tot achter gelamineerd in een waterbestendige warmte, kou en geluid isolerende laag genaamd Extreem Protection System, kortweg ExPS. Uit tests blijkt zelfs het geluid door regen in het interieur met 30 tot 37 procent afneemt. De test voor opwarmtijden van de camper laat zelfs een 50 procent betere score zien ten opzichte van dezelfde modellen uit de 2012-serie.
De vakjury bestaat van de verkiezing Camper van het jaar 2013 bestond uit:
  • Niek Schenk, Algemeen Dagblad
  • Kees Witvliet, Freelance Camperjournalist (CamperCake)
  • Wim de Roos, Kampeer & Caravan Kampioen

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder