Exotische ontdekking in Panama

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Panama Sibon Noalamina
Panama Sibon Noalamina
Vakantiegangers met een voorliefde voor exotische dieren moeten binnenkort eens naar Panama. In het westen van het Midden-Amerikaanse land is een nieuwe slangensoort ontdekt, die het waard is om te worden bekeken. De Sibon Noalamina doet zich namelijk voor als een giftige Koraalslang, maar is eigenlijk de vriendelijkheid zelve. Behalve voor slakken, want die staan wel op zijn menu.


De slakkeneter heeft tweekleurige schubben en heeft uiterlijk dezelfde kenmerken als de Koraalslang, die wel giftig is. De nieuwe soort is ontdekt door biologen van het Senckenberg Research Institute in het Duitse Frankfurt.
De slang leeft in de bergketen die bekend staat als Serranía de Tabasará in de Comarca Ngöbe-Bugle, een autonoom grondgebied dat in 1997 is gecreëerd voor de inheemse volkeren Ngöbe en Bugle.

3x naar Panama

Panama
Panama
Regenwouden en tropische stranden zijn de uitersten tijdens deze combinatiereis door Panama, Costa Rica en Nicaragua. Een machtige rondreis van drie weken door de mooiste gebieden van Centraal-Amerika, gericht op de ware natuurliefhebber.


Midden-Amerika ontdekken op de fiets? In twee weken rijd je door Costa Rica, Guatemala en Panama, met reisgenoten uit alle delen van de wereld. Een ware ontdekkingsreis op twee wielen!

Panama en relaxen? Het bestaat echt! Bijvoorbeeld op Isla Colón, een van de eilandjes van de eilandengroep Bocas del Toro, waar je geweldig kunt snorkelen. Boek hier deze rondreis van 21 dagen, waarin ook Costa Rica is opgenomen.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder