Exotische ontdekking in Panama

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Panama Sibon Noalamina
Panama Sibon Noalamina
Vakantiegangers met een voorliefde voor exotische dieren moeten binnenkort eens naar Panama. In het westen van het Midden-Amerikaanse land is een nieuwe slangensoort ontdekt, die het waard is om te worden bekeken. De Sibon Noalamina doet zich namelijk voor als een giftige Koraalslang, maar is eigenlijk de vriendelijkheid zelve. Behalve voor slakken, want die staan wel op zijn menu.


De slakkeneter heeft tweekleurige schubben en heeft uiterlijk dezelfde kenmerken als de Koraalslang, die wel giftig is. De nieuwe soort is ontdekt door biologen van het Senckenberg Research Institute in het Duitse Frankfurt.
De slang leeft in de bergketen die bekend staat als Serranía de Tabasará in de Comarca Ngöbe-Bugle, een autonoom grondgebied dat in 1997 is gecreëerd voor de inheemse volkeren Ngöbe en Bugle.

3x naar Panama

Panama
Panama
Regenwouden en tropische stranden zijn de uitersten tijdens deze combinatiereis door Panama, Costa Rica en Nicaragua. Een machtige rondreis van drie weken door de mooiste gebieden van Centraal-Amerika, gericht op de ware natuurliefhebber.


Midden-Amerika ontdekken op de fiets? In twee weken rijd je door Costa Rica, Guatemala en Panama, met reisgenoten uit alle delen van de wereld. Een ware ontdekkingsreis op twee wielen!

Panama en relaxen? Het bestaat echt! Bijvoorbeeld op Isla Colón, een van de eilandjes van de eilandengroep Bocas del Toro, waar je geweldig kunt snorkelen. Boek hier deze rondreis van 21 dagen, waarin ook Costa Rica is opgenomen.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder