Groot Barrièrerif kleiner en kleiner

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef
Hoe lang kunnen we het Groot Barrièrerif eigenlijk nog Groot Barrièrerif noemen? In 27 jaar blijkt het enorme koraalrif voor de kust van Queensland, in het noordoosten van Australië, voor de helft verdwenen. Zonder maatregelen zal het Great Barrier Reef over tien jaar opnieuw zijn gehalveerd, zo blijkt uit recente studies.


De  halvering van het koraal is te wijten aan zware stormen, verzuring van het zeewater en de aanwezigheid van zeesterren. Bijna de helft van de schade is het gevolg van cyclonen, waarvan er sinds 1985 liefst 34 zijn geteld. Zeesterren zijn grotendeels verantwoordelijk voor de rest van de schade. Zij voeden zich met de poliepen van het koraal.

Reddingsplan

Om het Great Barrier Reef te redden, wordt geprobeerd de leefomstandigheden van zeesterren te veranderen. Door kunstmest in zee te gooien als voedsel voor de zeesterren zouden die het koraal met rust laten. Hierdoor zou het koraal jaarlijks met bijna 1 procent aangroeien.
Het Groot Barrièrerif is de grootste toeristische attractie van Australië. Vanuit plaatsen als Cairns en Townsville worden veel activiteiten ontplooid rondom het rif, waaronder duiktochten en rondvaarten.

2x naar Australië

Maak kennis met het prachtige Australië en laat je verrassen door de veelzijdige natuur en bijzondere cultuur van de Aboriginals. Het Opera House in Sydney, Ayers Rock, het Great Barrier Reef en Kakadu zijn maar enkele van de hoogtepunten van deze rondreis van 29 dagen.

Ongewone landschappen met ongewone bewoners ‘down under’. Een zinderende woestijn, kleurige koraalriffen in het Great Barrier Reef, reusachtige krokodillen in moeraslanden, koala’s in een geurend eucalyptusbos en nog veel meer... Ontdek het indrukwekkende Australië.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder