Op vakantie en toch ziek...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

'Ziek' in de vakantie
'Ziek' in de vakantie
Bijna 9 procent van de Nederlandse werknemers is wel eens ‘vakantieziek’. Tijdens recent onderzoek van JuroFoon onder 785 respondenten gaf één op de 11 ondervraagden aan zich wel eens onterecht ziek te melden vanaf het vakantieadres. Een werknemer die ziek wordt op vakantie, mag de vakantiedagen terugvorderen van de werkgever.

Een werknemer die ziek wordt op vakantie of letsel oploopt waardoor het vakantiegenot ernstig wordt geschaad, moet dezelfde procedure in gang zetten als bij een normale ziekmelding. “Meestal is bellen met de leidinggevende of de administratie/HR-afdeling noodzakelijk”, zegt JuroFoon-woordvoerder Michael Kruyswijk op managersonline.nl “Ook als u op uw vakantieadres bent, zult u dus direct moeten laten weten dat u ziek bent.”

Medische verklaring

De werkgever kan vervolgens bepalen of iemand een medische verklaring bij een arts of ziekenhuis moet halen om aan te kunnen tonen dat hij of zij daadwerkelijk ziek bent. “Bijna 6 procent van de respondenten in ons onderzoek zou zich best onterecht ziek willen melden, maar durft dit niet uit angst te worden betrapt”, vervolgt Kruyswijk. “Gelukkig geeft 85,5 procent aan zich niet onterecht ziek te melden. We verwachten dat werknemers in deze economisch onzekere tijd geen extra risico willen lopen door onterechte ziekmeldingen.”
Om het ziekteverzuim terug te dringen, hebben veel bedrijven in hun cao opgenomen dat de eerste ziektedag voor rekening komt van de werknemer. Bij de schoonmaakbranche is zelfs sprake van twee wachtdagen.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder