Vakantiepret op 50PlusBeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

50PlusBeurs
50PlusBeurs
Van Amsterdam tot Aruba, van Den Haag tot Dominicaanse Republiek, van Noord-Holland tot Noorwegen, van Zeeland tot Zuid-Afrika. Met thema’s als vakantie, mooi & fit en vrije tijd krijgt de 50PlusBeurs steeds meer het karakter van een vakantiebeurs voor deze speciale doelgroep. De 20ste editie van ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers staat van 11 tot en met 15 september op de agenda van Jaarbeurs Utrecht. Vijf lezers van Puur op reis gaan er heen met hun partner, vriend, vriendin of familielid: zij wonnen entreekaarten in onze prijsvraag.

Vakantie

Nederland Vakantieland, toeristenbureaus van onder meer Duitsland, Noorwegen, Ierland en Maleisië, ettelijke VVV’s en toeristische bedrijven in alle soorten en maten; je vindt het allemaal onder de 600 stands, die worden opgesteld in 6 hallen van het Utrechtse tentoonstellingscomplex.

Naturisme

Wie bij voorkeur vakantie viert op een naturistische accommodatie of wil weten waar de mooiste naaktstranden zijn te vinden, die kan terecht op de stands van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) of Internatuur. Bij de laatste kun je overigens ook alles te weten komen over wellnessreizen, want de reisorganisatie deelt haar stand met Puurenkuur, Nederlands specialist in kuur- en wellnessreizen.

Sportief

Is er op de beurs veel te zien en te horen, er valt ook het nodige te doen. Zo kun je via Nimoto elektrische scooters en vouwfietsen proberen op het speciale scooter- en fietsplein. Op het Sportplein kun je bovendien proeven van golf, gym, bridge, fitness en aikido.

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder