Vakantiepret op 50PlusBeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

50PlusBeurs
50PlusBeurs
Van Amsterdam tot Aruba, van Den Haag tot Dominicaanse Republiek, van Noord-Holland tot Noorwegen, van Zeeland tot Zuid-Afrika. Met thema’s als vakantie, mooi & fit en vrije tijd krijgt de 50PlusBeurs steeds meer het karakter van een vakantiebeurs voor deze speciale doelgroep. De 20ste editie van ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers staat van 11 tot en met 15 september op de agenda van Jaarbeurs Utrecht. Vijf lezers van Puur op reis gaan er heen met hun partner, vriend, vriendin of familielid: zij wonnen entreekaarten in onze prijsvraag.

Vakantie

Nederland Vakantieland, toeristenbureaus van onder meer Duitsland, Noorwegen, Ierland en Maleisië, ettelijke VVV’s en toeristische bedrijven in alle soorten en maten; je vindt het allemaal onder de 600 stands, die worden opgesteld in 6 hallen van het Utrechtse tentoonstellingscomplex.

Naturisme

Wie bij voorkeur vakantie viert op een naturistische accommodatie of wil weten waar de mooiste naaktstranden zijn te vinden, die kan terecht op de stands van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) of Internatuur. Bij de laatste kun je overigens ook alles te weten komen over wellnessreizen, want de reisorganisatie deelt haar stand met Puurenkuur, Nederlands specialist in kuur- en wellnessreizen.

Sportief

Is er op de beurs veel te zien en te horen, er valt ook het nodige te doen. Zo kun je via Nimoto elektrische scooters en vouwfietsen proberen op het speciale scooter- en fietsplein. Op het Sportplein kun je bovendien proeven van golf, gym, bridge, fitness en aikido.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder