Vakantiepret op 50PlusBeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

50PlusBeurs
50PlusBeurs
Van Amsterdam tot Aruba, van Den Haag tot Dominicaanse Republiek, van Noord-Holland tot Noorwegen, van Zeeland tot Zuid-Afrika. Met thema’s als vakantie, mooi & fit en vrije tijd krijgt de 50PlusBeurs steeds meer het karakter van een vakantiebeurs voor deze speciale doelgroep. De 20ste editie van ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers staat van 11 tot en met 15 september op de agenda van Jaarbeurs Utrecht. Vijf lezers van Puur op reis gaan er heen met hun partner, vriend, vriendin of familielid: zij wonnen entreekaarten in onze prijsvraag.

Vakantie

Nederland Vakantieland, toeristenbureaus van onder meer Duitsland, Noorwegen, Ierland en Maleisië, ettelijke VVV’s en toeristische bedrijven in alle soorten en maten; je vindt het allemaal onder de 600 stands, die worden opgesteld in 6 hallen van het Utrechtse tentoonstellingscomplex.

Naturisme

Wie bij voorkeur vakantie viert op een naturistische accommodatie of wil weten waar de mooiste naaktstranden zijn te vinden, die kan terecht op de stands van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) of Internatuur. Bij de laatste kun je overigens ook alles te weten komen over wellnessreizen, want de reisorganisatie deelt haar stand met Puurenkuur, Nederlands specialist in kuur- en wellnessreizen.

Sportief

Is er op de beurs veel te zien en te horen, er valt ook het nodige te doen. Zo kun je via Nimoto elektrische scooters en vouwfietsen proberen op het speciale scooter- en fietsplein. Op het Sportplein kun je bovendien proeven van golf, gym, bridge, fitness en aikido.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder