Vakantiepret op 50PlusBeurs

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

50PlusBeurs
50PlusBeurs
Van Amsterdam tot Aruba, van Den Haag tot Dominicaanse Republiek, van Noord-Holland tot Noorwegen, van Zeeland tot Zuid-Afrika. Met thema’s als vakantie, mooi & fit en vrije tijd krijgt de 50PlusBeurs steeds meer het karakter van een vakantiebeurs voor deze speciale doelgroep. De 20ste editie van ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers staat van 11 tot en met 15 september op de agenda van Jaarbeurs Utrecht. Vijf lezers van Puur op reis gaan er heen met hun partner, vriend, vriendin of familielid: zij wonnen entreekaarten in onze prijsvraag.

Vakantie

Nederland Vakantieland, toeristenbureaus van onder meer Duitsland, Noorwegen, Ierland en Maleisië, ettelijke VVV’s en toeristische bedrijven in alle soorten en maten; je vindt het allemaal onder de 600 stands, die worden opgesteld in 6 hallen van het Utrechtse tentoonstellingscomplex.

Naturisme

Wie bij voorkeur vakantie viert op een naturistische accommodatie of wil weten waar de mooiste naaktstranden zijn te vinden, die kan terecht op de stands van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) of Internatuur. Bij de laatste kun je overigens ook alles te weten komen over wellnessreizen, want de reisorganisatie deelt haar stand met Puurenkuur, Nederlands specialist in kuur- en wellnessreizen.

Sportief

Is er op de beurs veel te zien en te horen, er valt ook het nodige te doen. Zo kun je via Nimoto elektrische scooters en vouwfietsen proberen op het speciale scooter- en fietsplein. Op het Sportplein kun je bovendien proeven van golf, gym, bridge, fitness en aikido.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder