Oostenrijk in ban van krokodil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drau
Puur op reis: Drau
In de bij toeristen populaire deelstaat Karinthië in Oostenrijk houdt een krokodil de gemoederen bezig. Terwijl ze aan het zwemmen waren in het riviertje de Drau, zagen twee 11-jarige kinderen tot hun grote schrik hoe een twee meter lange krokodil zich tegoed deed aan hun schoenen die op een eilandje in de rivier lagen. Dat het beest er daadwerkelijk was bleek aan de bijtsporen en pootafdrukken in het zand, zo meldde de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

De moeder van een van de kinderen zegt tegen omroep RF: "Ze zijn thuis gekomen en waren vreselijk bang. In eerste instantie dachten ze dat het een boomstam was, of misschien een duiker, maar toen ze zagen dat het een krokodil was schrokken ze enorm en zijn ze weggevlucht naar huis."
Een reptielendeskundige gaat nu voor duidelijkheid zorgen maar volgens een expert is het roofdier uitgezet.  

Het is niet de eerste keer dat er in Karinthië een krokodil wordt gespot. In 2006 sloegen toeristen alarm nadat ze een krokodil hadden gezien in de Silbersee, in de buurt van Villach. Dit dier is nooit gevonden.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder