Oostenrijk in ban van krokodil

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drau
Puur op reis: Drau
In de bij toeristen populaire deelstaat Karinthië in Oostenrijk houdt een krokodil de gemoederen bezig. Terwijl ze aan het zwemmen waren in het riviertje de Drau, zagen twee 11-jarige kinderen tot hun grote schrik hoe een twee meter lange krokodil zich tegoed deed aan hun schoenen die op een eilandje in de rivier lagen. Dat het beest er daadwerkelijk was bleek aan de bijtsporen en pootafdrukken in het zand, zo meldde de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

De moeder van een van de kinderen zegt tegen omroep RF: "Ze zijn thuis gekomen en waren vreselijk bang. In eerste instantie dachten ze dat het een boomstam was, of misschien een duiker, maar toen ze zagen dat het een krokodil was schrokken ze enorm en zijn ze weggevlucht naar huis."
Een reptielendeskundige gaat nu voor duidelijkheid zorgen maar volgens een expert is het roofdier uitgezet.  

Het is niet de eerste keer dat er in Karinthië een krokodil wordt gespot. In 2006 sloegen toeristen alarm nadat ze een krokodil hadden gezien in de Silbersee, in de buurt van Villach. Dit dier is nooit gevonden.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder