Tropisch Nederland zoekt verkoeling

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonnebrand
zonnebrand
Na de tot nu toe kwakkelende zomer maken we dit weekend het warmste zomerweekend sinds 1994 mee. Steeg de temperatuur gisteren al tot ruim boven de 30 graden, vandaag, zondag, kan het in sommige delen van Nederland, vooral in het zuiden, wel 38 graden worden. Reden voor veel mensen om weer massaal verkoeling te zoeken. Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen.

Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen. De NS speelt op de grotere toeloop naar de stranden in door langere treinen te laten rijden naar Zandvoort en Hoek van Holland.

Neem in ieder geval voldoende drinken mee om uitdroging te volkomen. Ook een parasol, zeker als deze een beschermingsfactor heeft, kan handig zijn. Smeer jezelf, en zeker ook je kinderen, in ieder geval geregeld in met een zonnemiddel met hoge beschermingsfactor!
Ook een waarschuwing voor mensen met gevoelige luchtwegen: er is grote kans op smogvorming. Door de grote droogte is ook de kans op bosbranden extra verhoogd. 

Het was zaterdag de eerste tropische dag van het jaar in De Bilt. Dat wordt bereikt als de temperatuur op dat meetpunt hoger wordt dan 30 graden. Maandag koelt het weer iets af en worden temperaturen van circa 25 graden verwacht waardoor het waarschijnlijk niet tot een hittegolf komt. Volgens de KNMI moet het daarvoor minimaal 5 achtereenvolgende dagen warmer zijn dan 25 graden, waarvan minstens 3 dagen boven de 30 graden.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder