Tropisch Nederland zoekt verkoeling

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonnebrand
zonnebrand
Na de tot nu toe kwakkelende zomer maken we dit weekend het warmste zomerweekend sinds 1994 mee. Steeg de temperatuur gisteren al tot ruim boven de 30 graden, vandaag, zondag, kan het in sommige delen van Nederland, vooral in het zuiden, wel 38 graden worden. Reden voor veel mensen om weer massaal verkoeling te zoeken. Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen.

Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen. De NS speelt op de grotere toeloop naar de stranden in door langere treinen te laten rijden naar Zandvoort en Hoek van Holland.

Neem in ieder geval voldoende drinken mee om uitdroging te volkomen. Ook een parasol, zeker als deze een beschermingsfactor heeft, kan handig zijn. Smeer jezelf, en zeker ook je kinderen, in ieder geval geregeld in met een zonnemiddel met hoge beschermingsfactor!
Ook een waarschuwing voor mensen met gevoelige luchtwegen: er is grote kans op smogvorming. Door de grote droogte is ook de kans op bosbranden extra verhoogd. 

Het was zaterdag de eerste tropische dag van het jaar in De Bilt. Dat wordt bereikt als de temperatuur op dat meetpunt hoger wordt dan 30 graden. Maandag koelt het weer iets af en worden temperaturen van circa 25 graden verwacht waardoor het waarschijnlijk niet tot een hittegolf komt. Volgens de KNMI moet het daarvoor minimaal 5 achtereenvolgende dagen warmer zijn dan 25 graden, waarvan minstens 3 dagen boven de 30 graden.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder