Tropisch Nederland zoekt verkoeling

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonnebrand
zonnebrand
Na de tot nu toe kwakkelende zomer maken we dit weekend het warmste zomerweekend sinds 1994 mee. Steeg de temperatuur gisteren al tot ruim boven de 30 graden, vandaag, zondag, kan het in sommige delen van Nederland, vooral in het zuiden, wel 38 graden worden. Reden voor veel mensen om weer massaal verkoeling te zoeken. Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen.

Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen. De NS speelt op de grotere toeloop naar de stranden in door langere treinen te laten rijden naar Zandvoort en Hoek van Holland.

Neem in ieder geval voldoende drinken mee om uitdroging te volkomen. Ook een parasol, zeker als deze een beschermingsfactor heeft, kan handig zijn. Smeer jezelf, en zeker ook je kinderen, in ieder geval geregeld in met een zonnemiddel met hoge beschermingsfactor!
Ook een waarschuwing voor mensen met gevoelige luchtwegen: er is grote kans op smogvorming. Door de grote droogte is ook de kans op bosbranden extra verhoogd. 

Het was zaterdag de eerste tropische dag van het jaar in De Bilt. Dat wordt bereikt als de temperatuur op dat meetpunt hoger wordt dan 30 graden. Maandag koelt het weer iets af en worden temperaturen van circa 25 graden verwacht waardoor het waarschijnlijk niet tot een hittegolf komt. Volgens de KNMI moet het daarvoor minimaal 5 achtereenvolgende dagen warmer zijn dan 25 graden, waarvan minstens 3 dagen boven de 30 graden.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder