Tropisch Nederland zoekt verkoeling

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonnebrand
zonnebrand
Na de tot nu toe kwakkelende zomer maken we dit weekend het warmste zomerweekend sinds 1994 mee. Steeg de temperatuur gisteren al tot ruim boven de 30 graden, vandaag, zondag, kan het in sommige delen van Nederland, vooral in het zuiden, wel 38 graden worden. Reden voor veel mensen om weer massaal verkoeling te zoeken. Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen.

Dit betekent files op weg naar de stranden en plassen. De NS speelt op de grotere toeloop naar de stranden in door langere treinen te laten rijden naar Zandvoort en Hoek van Holland.

Neem in ieder geval voldoende drinken mee om uitdroging te volkomen. Ook een parasol, zeker als deze een beschermingsfactor heeft, kan handig zijn. Smeer jezelf, en zeker ook je kinderen, in ieder geval geregeld in met een zonnemiddel met hoge beschermingsfactor!
Ook een waarschuwing voor mensen met gevoelige luchtwegen: er is grote kans op smogvorming. Door de grote droogte is ook de kans op bosbranden extra verhoogd. 

Het was zaterdag de eerste tropische dag van het jaar in De Bilt. Dat wordt bereikt als de temperatuur op dat meetpunt hoger wordt dan 30 graden. Maandag koelt het weer iets af en worden temperaturen van circa 25 graden verwacht waardoor het waarschijnlijk niet tot een hittegolf komt. Volgens de KNMI moet het daarvoor minimaal 5 achtereenvolgende dagen warmer zijn dan 25 graden, waarvan minstens 3 dagen boven de 30 graden.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder