Vakantiedrukte begint dit weekend

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

File
Puur op reis: File
De vakantie-uittocht komt dit weekend goed op gang. Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk gaan mensen massaal op pad.  Of het nu met de auto is, of met het vliegtuig: aankomend weekend beloofd topdrukte te worden op de Nederlandse-  en verschillende Europese wegen en de diverse nationale en internationale luchthavens.

Een overzicht van mogelijke knelpunten
In Frankrijk gaan veel mensen zaterdag op pad omdat het de 14e juli is, een nationale feestdag.
Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden op de Franse autoroutes. Dat betekent extra vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange en op de A9 richting Barcelona.
 
Ook in Duitsland zijn wegwerkzaamheden. Richting Zwitserland en Italië is een deel van de A5 tussen Karlsruhe en Basel afgesloten. Oostwaarts is er een afsluiting op de A8 tussen Stuttgart en München.
 
In België worden dit weekend de Gentse Feesten gevierd waardoor er veel extra verkeer rond Gent verwacht wordt.
 
In Nederland worden niet al te veel problemen verwacht. Mogelijk knelpunt zijn de werkzaamheden op de A2.
 
Snel nog zomerzon
Vanwege  het aanhoudend slechte weer is een ware run ontstaan op last-minutes naar de zon. Populairste bestemmingen zijn Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Nog niet geboekt en ook zo'n behoefte aan lekker weer? Kijk bij Zoover of een van onze andere aanbieders voor de mooiste last-minutes.
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder