Vakantiedrukte begint dit weekend

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

File
Puur op reis: File
De vakantie-uittocht komt dit weekend goed op gang. Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk gaan mensen massaal op pad.  Of het nu met de auto is, of met het vliegtuig: aankomend weekend beloofd topdrukte te worden op de Nederlandse-  en verschillende Europese wegen en de diverse nationale en internationale luchthavens.

Een overzicht van mogelijke knelpunten
In Frankrijk gaan veel mensen zaterdag op pad omdat het de 14e juli is, een nationale feestdag.
Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden op de Franse autoroutes. Dat betekent extra vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange en op de A9 richting Barcelona.
 
Ook in Duitsland zijn wegwerkzaamheden. Richting Zwitserland en Italië is een deel van de A5 tussen Karlsruhe en Basel afgesloten. Oostwaarts is er een afsluiting op de A8 tussen Stuttgart en München.
 
In België worden dit weekend de Gentse Feesten gevierd waardoor er veel extra verkeer rond Gent verwacht wordt.
 
In Nederland worden niet al te veel problemen verwacht. Mogelijk knelpunt zijn de werkzaamheden op de A2.
 
Snel nog zomerzon
Vanwege  het aanhoudend slechte weer is een ware run ontstaan op last-minutes naar de zon. Populairste bestemmingen zijn Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Nog niet geboekt en ook zo'n behoefte aan lekker weer? Kijk bij Zoover of een van onze andere aanbieders voor de mooiste last-minutes.
 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder