Vakantiedrukte begint dit weekend

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

File
Puur op reis: File
De vakantie-uittocht komt dit weekend goed op gang. Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk gaan mensen massaal op pad.  Of het nu met de auto is, of met het vliegtuig: aankomend weekend beloofd topdrukte te worden op de Nederlandse-  en verschillende Europese wegen en de diverse nationale en internationale luchthavens.

Een overzicht van mogelijke knelpunten
In Frankrijk gaan veel mensen zaterdag op pad omdat het de 14e juli is, een nationale feestdag.
Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden op de Franse autoroutes. Dat betekent extra vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange en op de A9 richting Barcelona.
 
Ook in Duitsland zijn wegwerkzaamheden. Richting Zwitserland en Italië is een deel van de A5 tussen Karlsruhe en Basel afgesloten. Oostwaarts is er een afsluiting op de A8 tussen Stuttgart en München.
 
In België worden dit weekend de Gentse Feesten gevierd waardoor er veel extra verkeer rond Gent verwacht wordt.
 
In Nederland worden niet al te veel problemen verwacht. Mogelijk knelpunt zijn de werkzaamheden op de A2.
 
Snel nog zomerzon
Vanwege  het aanhoudend slechte weer is een ware run ontstaan op last-minutes naar de zon. Populairste bestemmingen zijn Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Nog niet geboekt en ook zo'n behoefte aan lekker weer? Kijk bij Zoover of een van onze andere aanbieders voor de mooiste last-minutes.
 

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder