Vakantiedrukte begint dit weekend

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

File
Puur op reis: File
De vakantie-uittocht komt dit weekend goed op gang. Niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk gaan mensen massaal op pad.  Of het nu met de auto is, of met het vliegtuig: aankomend weekend beloofd topdrukte te worden op de Nederlandse-  en verschillende Europese wegen en de diverse nationale en internationale luchthavens.

Een overzicht van mogelijke knelpunten
In Frankrijk gaan veel mensen zaterdag op pad omdat het de 14e juli is, een nationale feestdag.
Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden op de Franse autoroutes. Dat betekent extra vertraging op de A7 tussen Lyon en Orange en op de A9 richting Barcelona.
 
Ook in Duitsland zijn wegwerkzaamheden. Richting Zwitserland en Italië is een deel van de A5 tussen Karlsruhe en Basel afgesloten. Oostwaarts is er een afsluiting op de A8 tussen Stuttgart en München.
 
In België worden dit weekend de Gentse Feesten gevierd waardoor er veel extra verkeer rond Gent verwacht wordt.
 
In Nederland worden niet al te veel problemen verwacht. Mogelijk knelpunt zijn de werkzaamheden op de A2.
 
Snel nog zomerzon
Vanwege  het aanhoudend slechte weer is een ware run ontstaan op last-minutes naar de zon. Populairste bestemmingen zijn Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Nog niet geboekt en ook zo'n behoefte aan lekker weer? Kijk bij Zoover of een van onze andere aanbieders voor de mooiste last-minutes.
 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder