Snelheidscontroles in Duitsland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Snelheidsmeter
Snelheidsmeter
Dagblad De Limburger meldt vandaag dat de Duitse overheid op dinsdag en woensdag in de deelstaat Nordrhein Westfalen massaal gaat inzetten op het bekeuren van hardrijders. Tijdens de 'Blitzmarathon' worden op 3142 locaties controleert. De  Duitse regionale krant Rheinische Post, plaatste op haar website een overzicht van de locaties en van het prijskaartje dat aan overtreding van de snelheid hangt.

Omdat de politie over niet meer dan 140 flitsapparaten beschikt worden de controles continue afgewisseld. Wie net over de grens bij Venlo in de gemeente Krefeld rijdt loopt op 33 verschillende plaatsen kans om op snelheid gecontroleerd te worden. Al eerder vond een dergelijke snelheidscontrole plaats net over de grens. In het najaar wordt een derde flitsactie georganiseerd.
Ook de politie van Coesfeld doet aan de Blitzmarathon mee.
De acties zijn georganiseerd omdat veel burgers klachten hebben over de hoge snelheden waarmee door gemeenten en straten gereden wordt én er duidelijk een toenemend aantal ongevallen door te hard rijden.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder